30 april, 2008

Jersey dag 1, VLM

Vanmorgen om 5 uur ging de wekker.

Om 6.15 uur zou de taxi ons ophalen. Ik had een slecht voorgevoel. Om 6.20 uur belde ik RTC. Foutje - bedankt. 'We dachten dat u om 7.45 uur opgehaald moest worden.'
'Nee mevrouw, we vliegen om 7.45'. Ze wilde in discussie gaan, ik zou mij wel vergist hebben.
Via internet boeken ging prima, al vond ik het wel vreemd dat ik vluchtnummer en vertrektijd op moest opgeven evenals de tijd dat wij opgehaald wensten te worden. Op dit vroege tijdstip had ik geen zin in miscommunicatie, dus vroeg ik of er zo snel mogelijk een taxi gestuurd kon worden.

Enfin, die was er om 6.35 uur en wij waren op tijd op Zestienhoven - waar de security nog strenger is dan op Schiphol. Wat ideaal, die korte vluchten met de Fokker 50 van VLM. Alles volgens schema. We arriveerden op London City Airport om 7.45 uur (Engelse tijd) en vlogen om 9 uur door naar Jersey.
Om 10.30 uur stonden we bij de receptie van dit Victoriaanse "Somerville hotel". Gelukkig was de kamer al klaar, zodat wij meteen een inhaalslaapje konden doen.
Een prachtige locatie in het gezellige en pitoreske St. Aubin. Het doet me denken aan de Miss Marple, die in dit soort hotels gecompliceerde misdaden oploste.
Mooie kamer met prachtig uitzicht op zee (zie foto's).

Manlief is zijn verdrietige, katterige laatste dag bij ABN*Amro snel vergeten. Er is ook een leven na een leven met de bank. En dat gaat nu - hier op dit prachtige Kanaaleiland - beginnen.

Geen opmerkingen: