14 april, 2008

Wurgcontract

<===== Een wensbeeld van mij persoonlijk, maar dit terzijde.

In huis heb ik alles wat KPN en UPC is inmiddels vervangen. Gewoon omdat ik ze te duur vind. De monopolistische air stinkt onverdraaglijk.

Nu heeft KPN mij in een wurggreep.

Hoe dat zo?

In november paste ik mijn KPN-Mobiel abonnement aan. Een prima contract inclusief SMS’en en bellen in het buitenland. Omdat wij zo lang in de V.S. verblijven is dat een belangrijke optie. De ontvangst is zondermeer uitstekend.

Toentertijd kreeg ik echter geen nieuw toestel omdat het een tussentijdse verandering betrof. Maar mijn mobieltje was nu aan vervanging toe.
Ik bel niet veel met mijn GSM. Gevolg: een beltegoed van € 189,-.

Een Phone House verkoper showde de gratis toestelletjes en liet mij een keus maken. Toen bleek dat mijn abonnement niet meer werd verstrekt kreeg ik - tot mijn grote verbazing - te horen dat ik ook geen recht had op een gratis, nieuw toestel. Per 1 januari was de verkoop van dat abonnement gestopt.
Om wel voor een mobieltje in aanmerking te komen moest ik overstappen naar een ander abonnement, dat KPN-Mobiel had vervangen. Het opgebouwde beltegoed zou na een maand vervallen. Maar dat abonnement (ik weiger reclame te maken) is exclusief bellen in het buitenland – juist de meest aantrekkelijke mogelijkheid. Na lang wikken en wegen heb ik een nieuw toestel gekocht.

Ik laat mij niet dwingen.
Dan nog liever immobiel.

Geen opmerkingen: