24 februari, 2011

Post van Orkater

*******************************************
Hooggeëerd publiek van Orkater, De Mexicaanse Hond, The Sadists, Via Berlin, Susies Haarlok en Graniet Film

Op 20 november schreeuwde het publiek met meer dan 100.000 mensen; niet tegen bezuinigingen, maar tegen buitenproportionele bezuinigingen op Cultuur.

Inmiddels draagt Cultuur al 50 miljoen euro bij aan de noodzakelijke bezuinigingen en dat loopt op tot zo’n 175 miljoen euro per jaar. Daarbovenop gaat de regering nog eens 125 miljoen bezuinigen. Daar merkt u nu niets van, maar vanaf het volgend seizoen worden de kaartjes fors duurder en twee seizoenen later is het grootste deel van de huidige theater-, dans- en muziekgezelschappen verdwenen en nog een jaar later is de Nederlandse filmproductie gehalveerd. Het is duidelijk, die 125 miljoen moet van tafel. De regering hoefde niet te luisteren naar uw schreeuw, maar uw stem kan zij niet negeren. In het stemhokje kunt u in alle rust uw stem laten gelden.


Uw stem telt twee maal. Op provinciaal niveau: de provincie draagt bij aan het regionale aanbod van kunst en cultuur. Regionaal erfgoed, bibliotheken, amateurkunst, cultuureducatie aan kinderen en jongeren, jeugdtheater, maar ook instellingen voor beeldende kunst, festivals, theater- en muziekgroepen ontvangen een bijdrage van de provincie. Die steun is hard nodig om de bevolking kwaliteit in de buurt te kunnen bieden. Op www.nadeschreeuwnudestem.nl vindt u een kieswijzer met een korte samenvatting van de cultuurstandpunten van alle provinciale partijen. Via de Provinciale Staten kiest u óók een nieuwe Eerste Kamer. Mocht u zich niet in de plannen van het huidige kabinet kunnen vinden stem dan op één van de oppositiepartijen. Liberaal, socialistisch, christelijk, diervriendelijk; keuze genoeg zou ik zeggen.

Met vriendelijke groet,
Marc van Warmerdam
(directeur van Orkater)

Geen opmerkingen: