28 september, 2021

De verkenners gingen weer op pad


Vanaf de camping zien wij aan de overkant een paar dorpen geplakt tegen de bergen aan liggen. Die intrigeren mij.


Dus gingen we die kant op. Voor de route, zie >>.

Eerst de hond uitlaten in Castro. Het is aan deze kant van het meer heel anders dan aan de Iseo kant. Hier is industrie. Dit deel is gericht op Bergamo, niet op Brescia.

 
We vervolgden de bochtige rit naar Riva di Solto, waar we in een pittoresk gehucht heerlijke koffie dronken en van het uitzicht genoten.


Ik moest naar de wc en ging naar de bar. Daar kreeg ik een sleutel. De keurige, schone wc bevond zich in deze eeuwenoude steeg. Wat een bijzondere ontdekking. 

Dit is dan weer zoals ik mij Italië herinner uit mijn jeugd.


We wilden een voor ons onbekend meertje – Endine – zien. De route er naartoe was interessanter dan het meer zelf. Een ietwat vervallen toestand.
 

Maar we konden wel goedkoop tanken bij een ultramodern uitgerust tankstation. Ook weer heel Italiaans. 
Vervolgens naar dat dorp dat wij vanaf de camping zien: Fonteno. 


↑Op zo'n schitterend punt en dan zo leeg laten staan......
 Zal wel weer een familiekwestie zijn. Doodzonde.


Van daaruit hadden we, ondanks de nevel, een schitterend uitzicht. We reden achter de schoolbus uit Lovere, die scholieren afzette en op het pleintje draaide om terug te keren naar het dal.

Een meisje, mooi opgemaakt, wilde met ons praten. Ze was duidelijk trots op haar Duits en wenste ons een fijn verblijf in haar dorp.

Wel een achterdochtige bewoners. Mensen bespiedden ons vanachter gordijnen en de vrouw van de norse kroegbaas verscheen ook ineens vanachter een gordijn, maar verdween meteen toen ik oogcontact met haar maakte.


In Pisogne deed ik bij de prachtige supermarkt nog wat inkopen.

Wederom een goed besteed dagje.

*******

Geen opmerkingen: