17 juli, 2006

Geen beste maatjes.

Schmidt is waarschijnlijk de beste vishandel in Nederland met hoog gekwalificeerd personeel en een prachtig product.
In 2003 en 2004 werd deze sublieme zaak no.1 bij de AD-haringtest.
Het waren ook bovenbeste maatjes, absoluut top. Maar vorig jaar zakte hij al naar een dramatische 30ste plaats en moest zich in 100 bochten wringen met excuses en verklaringen.
Ieder jaar doe ik zo mijn eigen test bij een zestal haringverkopers in Rotterdam.
Vorige week dinsdag was Schmidt aan de beurt. Nu heb ik altijd hoge verwachtingen, want deze winkel heeft een naam te verliezen.
Kortom, de haring was waardeloos. Slecht schoongemaakt, er zat een kartonsmaak aan en ze waren veel te klein en te taai.
Vergeleken met de anderen betaalde ik de vetse prijs. Vol spanning wachtte ik de jaarlijkse haringtest van het AD, afgelopen zaterdag, af.
Ook dat testteam vond Schmidts haring zwaar onder de maat en een 4 was hun rapportcijfer.
De verliezer van 2005 kwam er dit jaar nog slechter van af en verschool zichzelf wederom meteen achter een haag van excuses. Het zou dit keer de logistiek geweest zijn.
Enfin, vandaag kreeg de visgigant een kans zich te verdedigen in het AD, wat ik een schandalige zaak vind. Desondanks plaats ik het.
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article475976.ece

Ik kon het echter niet nalaten mijn verontwaardiging te uiten en heb onderstaand mailtje naar het lezersplein v.h. AD gestuurd.
Schmidt kreeg een dikke onvoldoende voor zijn haring en stond direct klaar met een verklaring.
Prima, maar waarom in de maandageditie nog eens een uitgebreid stuk aan Schmidt wijden? Hebben ze het AD uitgenodigd een beter maatje te komen proeven samen met positieve klanten? En hoe zit het met al die andere haringverkopers die slecht scoorden, krijgen zij ook een kans zich te verdedigen / rehabiliteren?
Een logistiek probleem zou de oorzaak zijn geweest v.d. slechte haring. Toevallig dat op de dag dat ik haring kocht, er zich eenzelfde probleem voordeed.

Mijn persoonlijke no.1 is het haringkraampje op de hoek v.d. Meent, achter het stadhuis.

Geen opmerkingen: