27 februari, 2008

Van makelaar tot serveerster

Gisteren aten we bij het beste BBQ-ribs restaurant in Naples: Chili's.

Achttien jaar geleden kwamen we hier voor het eerst. Je moest toen of heel vroeg - of laat komen, want anders moest je minimaal twintig minuten wachten.
De ribs met de bbq/honingsaus, frites en apples/cinnamon (uit de oven) waren en zijn nog steeds het wachten meer dan waard.

Deze vakantie zijn we er twee keer geweest. Beide keren konden we (rond 7 uur) zo binnenlopen. Gisteren was het angstaanjagend stil. De bediening is er niet blij mee. Het is tekenend.
Alhoewel............dure, fancy restaurants zitten bomvol.

We zaten aan de bar (twee halen één betalen) en raakten aan de praat met een serveerster, die alle tijd van de wereld had.
Ze was makelaar, maar was - door de ingestorte huizenmarkt - genoodzaakt dit baantje te nemen. Vorig jaar had ze (maar) $30.000,- verdiend en kon daar niet van rondkomen.

Maarrrrrrrr...................ze zag licht aan het eind van de tunnel. Volgend jaar zou ze weer in haar $ 1000,- mantelpakje, rijdend in haar (100% geleende) Lexus SUV, met haar wekelijks gekapte blonde haren en haar gemanicuurde nagels huizen verkopen.

Optimistisch of "een beetje dom"?

Geen opmerkingen: