21 februari, 2008

Vrouwenkul

Vandaag begon warm en zwaar bewolkt. Omdat ik al een paar dagen niet naar/in zee was geweest, negeerde ik de weersverwachting en trok optimistisch mijn zwempak aan.

Op het (toch nog goed bezochte) strand deed ik meteen Autan (anti-muggen) op.

Het was heel erg met de beestjes (zie foto). Ze zien eruit als vlooien en plakken zich vast aan je kleding of (bezweette) huid.

Naast ons zat een meisje continu om zich heen te slaan, haar armen af te vegen, te pluizen aan haar witte badpak en de lucht te vergiftigen met Off-spray. Haar vriend - of man moest telkens over haar rug wrijven. Ze was geobsedeerd door de jeukerige pestkoppen en kon geen moment stil zitten.
Het is springbreak en dat betekent dat er veel kinderen - met of zonder kinderen - hun ouders in Florida bezoeken. Zo ook dit stel. Ze zaten met (schoon)ouders te kaarten. Aan de grootte van de koelboxen te zien - hadden die zich heel erg verheugd op een dagje strand. Ze probeerden het gestress van hun (schoon)dochter te negeren.
Tevergeefs.
Het meisje kreeg haar zin en nog voordat moeder uit haar stoel kon komen stond zij al bij de auto. Vader hoorde ik mopperen en zag ik denken 'vrouwenkul'.

Niet lang daarna werd ik letterlijk de Golf van Mexico ingejaagd. Het strandplezier was van korte duur.
De beestjes wonnen.

Geen opmerkingen: