09 februari, 2008

Vrouw met ballen.

Laura Ingraham is een rechtse tante. Ze is regelmatig te gast - als deskundige inzake de Rep. partij - bij de invloedrijke Bill O'Reilly (Fox News is de spreekbuis van politiek rechts).

Nu er geen conservatieve kandidaat meer meedoet (zij ziet Huckabee blijkbaar niet als een bedreiging voor Mc Cain), zijn de verkiezingen volgens Ingraham een bekeken zaak.

De Republikeinen zijn verdeelder dan ooit. Mc Cain wordt op een vieze manier, persoonlijk aangevallen. Tijdens bijeenkomsten (middenin zijn speeches) wordt hij onderbroken door geboe en gebah. Partijgenoten (ook Ingraham) roepen op om op 4 november niet te gaan stemmen.

'The drop out' van Mitt Romney is een stevige teleurstelling voor de conservatieve Republikeinen. O'Reilly denkt dat hij voor het vice presidentschap gaat. Ingraham zegt 'never nooit niet'. Ze ziet dat als verraad.

Zo groot is de aversie tegen Mc Cain. Laat deze verkiezingen maar lopen en kom over twee jaar met sterke mannen voor de 2012 verkiezingen, is Laura's voorstel.

Met andere woorden: laat de Democraten de komende vier jaar de puinhopen van acht jaar conservatief bewind opruimen. Daarna beginnen wij met een schone lei.

Mc Cain zou zijn verlies dus heel wel aan zijn eigen partij te danken kunnen hebben.

Geen opmerkingen: