19 december, 2008

Blessuretijd

Vanmiddag moest ik op de valreep naar de huisarts. Hij gaat volgende week met vakantie en dan word ik altijd zenuwachtig. Vooral wanneer ik (n)iets mankeer. Ik wil gerustgesteld de feestdagen beleven.

Wat er aan mankeert?

- Een lastig kriebelhoestje plaagt mij al sinds ik vier weken geleden zo ziek was. Ik kan niet gewoon praten zonder belemmerd te worden door dat irritante hoestje.

- Ik heb met het kerstversierselen ophangen capriolen uitgehaald die op mijn leeftijd onverstandig zijn. Mijn ledematen zijn nu eenmaal niet meer zo flexibel.
Nu loop ik al een week met een gillende pijn in mijn rug. Ben met zelfmedicatie begonnen. Eerst kalmpjes aan met de Brufen, maar nu toch op het randje van OD.

Om nog een kilootje kwijt te raken besloot ik op de fiets naar de huisarts te rijden.
Toen ik door de Lusthofstraat - de winkelstraat van sjiek Kralingen -reed zag ik dat de islamitische slager bezoek kreeg van twee agenten.
"Illegaal geslacht", dacht ik. "Die gaat op de bon".

In de wachtkamer van de huisarts vertelde een meisje met bevende stem dat er gisteravond iemand was neergeschoten. Zij liep op dat moment door de Lusthofstraat en had het beeld van het zwaar bloedende slachtoffer nog op haar netvlies. Ook het getuigeverhoor was haar niet in de "kouwe kleren" gaan zitten. Ze kwam nu een pilletje halen om te kalmeren.

Toen mocht ik naar binnen. Drankje voor het hoestje.

En de rug? Jaha, dat is toch wel een gekneusde rib. Kan 6-8 weken pijnlijk zijn.

De goede naam van Lusthofstraat is voorgoed aangetast. Het is nu een object voor CSI.

Geen opmerkingen: