09 september, 2010

Een Dijkshoorntje

Het leuke van sites als Twitter en Facebook is dat je geattendeerd wordt op berichten die anders aan je aandacht ontschoten zouden zijn. Waarvoor dank, Loor!

"Hij neemt de boel in de maling," dacht ik even.  
Met stomme verbazing las ik de column van Nico Dijkshoorn over de uitzending van P&W - afgelopen dinsdag.

De Nico Dijkshoorn die ooit azijn piste voor GeenStijl - schepper van het huidige "je kunt/mag alles schrijven blogland."
 
De Nico Dijkshoorn die iedereen schrik aantwittert, mensen uitscheldt en genadeloos blockt. Amusant voor hen die het niet treft. Want zo hypocriet is het nepnamenverkeer op Twitter ook.

Maar Nico Dijkshoorn is al lang niet meer de gewiekste op het net

Diezelfde Nico Dijkshoorn is piraat af sinds hij bij de politiek correcte VARA op de loonlijst staat. Hij heeft onder andere een vaste plek als huisdichter bij DWDD. Daar ridiculiseert Nico gasten dat het een lust is.
Amusant. Leedvermaak.

Hier wat mij opviel in de NU column:

"We zijn doodziek in Nederland. Terminaal. Allemaal zwalken we kaal met een infuus aan ons arm over straat. Af en toe staan we stil en schreeuwen we wat. En dan heb ik het niet over de formatie."

Helemaal mee eens - maar hoe komt dat? Nederland is verdeeld, angst regeert en iedereen heeft een wel of niet onderbouwde mening. Baalt "schreeuwer" Dijkshoorn dat hij overschreeuwd wordt?

"Al terwijl Ruhulessin uitlegde waarom hij er zo over dacht, werden door de andere gasten aan tafel de messen geslepen."

Zou Ruhulessin dat niet hebben ingecalculeerd?

"Het beeld klopte ook precies. Ik zag een tafel vol met Westers geklede mensen........"

Haal je de koekoek. Dit is Nederland!
Had Dijkshoorn Jeroen Pauw in een jellaba verwacht? (zo die er in zijn maat is) Had Femke Halsema gesluierd aan tafel moeten zitten?

Ruhulessin vertelde een duidelijk verhaal. Om welke daad het nu ging, om welk voornemen dan ook, hoe barbaars dan ook, dat maakte hem niet uit.

Hij noemde het (stotterend) onsmakelijk. Maar legde er (in mijn ogen angstig) de nadruk op dat het zijn persoonlijke mening was.

"Aan tafel stroomde de haat uit de oren. Femke Halsema beet tijdens het luisteren een stuk uit haar glas en een van de ondertekenaars van de petitie, Hafid Bouazza verborg, iedere keer als Ruhulessin aan het woord was, zijn hoofd in zijn handen."

Ruhulessin gaf (of had) geen antwoord op de vraag van Hafid: "waar is de barmhartigheid van de Islam?"
 

"Pauw en Witteman waren dapper en gaven hem een podium, maar Ruhulessin werd tijdens de uitzending door alle gasten geridiculiseerd en vlak na de uitzending wemelde het op Twitter van de scheldpartijen."

Nu is Dijkshoorn heiliger dan de paus. Als er iemand ridiculiseert en scheldt...........................

"Nederland is ziek. Ongeneeslijk. Al jaren wordt geschreeuwd dat het in dit land gaat om vrijheid van meningsuiting. Dat we ons niet laten beteugelen."

Nico Dijkshoorn is één van de grondleggers.

"Ik denk dat het juist heel verhelderend was. Het is onze zwerende open wond en daar zat Ruhulessin vergenoegd in te wroeten."

Vergenoegd? Over een steniging?

Wie is er nou ziek?
***************************************

Geen opmerkingen: