07 september, 2010

Effuh wennuh

*******************************
Het nieuwe televisieseizoen is gisteren van start gegaan en dat zullen we weten.
Iedereen heeft 't erover: me included, al heb ik nauwelijks gekeken.

Ik vergelijk het met het herinrichten van een kamer. Je gaat schuiven met het meubilair. Sommige meubels blijven op hun oude vertrouwde plek, kasten pimp je op en je schaft wat nieuwe kussentjes aan.

Bij de commerciëlen verandert er niet zo heel veel.
Vorige week zag ik oversekste en door drank losgeslagen Haagse jeugd op een Grieks eiland.
Lachuh!!
Onderling is er tussen 'de commerciëlen' een battle of de talentenjachten aan de gang.
Lachuh!!
Voor een rolletje in een productie van Albert Verlinden komen ze één voor één uit de kast.
Lachuh!!
Over een jaar zie je de winnaars, als "bekende Nederlanders" op de rode loper staan voor Carré - bij weer een musicalpremière.
Lachuh!!

Ik greep gisteren meteen naar oude bekenden, zoals DWDD en P&W. God, wat vielen ze me tegen.

Aangezien ik achter de naaimachine zat (mijn vriendin vindt dat ik mijn zelfgemaakte jasjes moet voeren - grrrr) werd het meer luistertelevisie.

Die show van Paul de Leeuw heb ik nog nooit gezien. Toen recensent Hans Beerekamp bij DWDD beweerde dat De Leeuw beter is dan David Letterman dacht ik: "hoef ik dus niet te zien."
Dat is namelijk onmogelijk - wat een onzin.

Als (oude)- filmliefhebber ben ik blij met het volgende bericht:
"Binnenkort zijn alle Nederlandse speelfilms, televisieseries en documentaires waarvan nog opnames bestaan op internet te bekijken. Ze komen tegen betaling beschikbaar via een webvideotheek.

Bij de lancering komt tweehonderd tot vijfhonderd uur aan beeldmateriaal beschikbaar. De bedoeling is dat dit na zes maanden is opgelopen tot duizend tot tweeduizend uur. Over twee jaar moet alles online staan.
Het betreft alle Nederlandse speelfilms en documentaires die sinds het begin van vorige eeuw zijn gemaakt, en alle Nederlandse televisieseries van de publieke omroepen."   lees verder


De eerste film die ik wil zien is Pastorale 1943, een Nederlandse oorlogsfilm uit 1978 van regisseur Wim Verstappen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon Vestdijk.
Gevolgd door alle "Haanstra's."

Laat het maar winter worden.
***************************************

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vind helemaal niet dat de winter moet komen en voor overjarige Nederlandse films betalen? Helemaal belachelijk. Kennelijk zijn ze te slecht om ze nog een keer op Filmnet of de publieke omroep te laten zien! Bah!

P.