19 september, 2010

Lange tenen

***********************************
Zo, de laptop is geïnstalleerd en gelukkig is de verbinding goed. Dat is altijd weer iets waar ik met angst en beven naar uitkijk in het buitenland: the connection.

Ik check even wat blogjes en stuit onder andere op het volgende:

"twee mannen kruisten mijn lees- en kijkpad, dit weekeinde.

Eerst was daar Rutger Castricum, voorheen de horzel van Geen Stijl, nu een aftreksel daarvan bij de publieke omroep POWNED, geïnterviewd in Het Parool (PS). Het leuke van dit interview vond ik dat je heel goed zag dat Rutgers doel in het leven voornamelijk is: ontregelen, ongemak veroorzaken, ongrijpbaar zijn. Niks meer, niks minder. Dit alles niet als middel om iets te aan te tonen, maar gewoon, als enige doel. Belletje trekken en van om de hoek kijken hoe iemand verbaasd naar de lege straat kijkt. Leuk tijdverdrijf, maar puberaal. En volkomen zinloos. En behalve af en toe voor een ontluisterd individu ongemakkelijk. Prima, als je eraan gewend bent, is het onschadelijk en ongevaarlijk. Ik vond het een geruststellend interview." alles

Ongrijpbaar zijn is zeker een sterke kant van Rutger Castricum. Hanneke Groenteman daarentegen blijkt heel grijpbaar te zijn. Zij doet waarschijnlijk ook altijd open als er belletje getrokken wordt om vervolgens de deur nijdig dicht te slaan.

Groenteman laat zich voortdurend op de kast jagen. Zelfs als de heren haar met rust laten, zoekt zij de confrontatie op.
Hoe dom kan je zijn?! Of past rancuneus beter in dit geval?

Hanneke Groenteman is een gewillig slachtoffer, wat ze aan zichzelf te danken heeft.

Ik val qua leeftijd buiten de doelgroep van POWNED. Desalniettemin was ik een van de eerste donateurs - en nu lid van de jonge omroep.

Sorry, maar ik vind Rutger Castricum gewoon leuk. Hij is slim en funny. Maar zijn verschijning wekt blijkbaar woede en agitatie op. Dat leidt tot prachtige fragmenten, zoals met Fransisco 2525 Jole. Ja en dat akkefietje met H.G. was ook vermakelijk, juist vanwege haar gebrek aan humor.

Voor Dominique Weesie heb ik grote bewondering.
Ik herken de Rotterdamse mentaliteit. Niet lullen - doen! Zijn creativiteit en doorzettingsvermogen is iets waar anderen met schele ogen van jaloezie naar kijken. Want succes is iets wat niet veel mensen gegund wordt.

En dan krijg je dit soort zielige Groenteman reacties.
**************************************************************************.

Geen opmerkingen: