30 september, 2010

Modder Cup

Morgen begint het toernooi met de Foursomes en Fourballs.

Nee, ik kijk er niet naar uit. Er is namelijk noodweer voorspeld.
Aangezien het hotel geen Sky Sport in het pakket heeft, zullen we een uitzendpub moeten vinden. Voorzichtigheidshalve zeg ik we, want echtgenoot trotseert de regen en wind misschien wel.

Vandaag was de laatste oefendag en onze eerste kennismaking met The Celtic Manor. Om de baan te bereiken moet je een soort Mount Everest afdalen, om vervolgens in een complete chaos terecht te komen.
Niemand weet welke kant hij op moet. Marshalls proberen rijdend en lopend verkeer gescheiden te houden, maar de toeschouwers laten zich niet in de modder duwen. En modder is er.

Gisteren was een slechte dag. Ik hoorde dat de Amerikanen nauwelijks buiten zijn geweest. Triest voor de mensen die alleen een kaartje voor woensdag konden bemachtigen.

The Celtic Manor kan slecht tegen regen. Daarom zou de baan morgen wel eens in een slagveld kunnen veranderen. FOTO'S

“Bring your Wellies,” zei Nick Faldo een paar jaar geleden gekscherend. Dat werd hem door de Welshmen niet in dank afgenomen.

Alles draait om de commercie. Een biljonair heeft deze (prestigieuze) Ryder Cup letterlijk gekocht en hier een baan aan laten leggen.
Waarom vraag ik mij af, als Groot-Brittanië zo veel prachtige banen heeft.

50.000 mensen worden er verwacht en die moeten met z’n allen gebruik maken van vijf wc-blokken, alle vijf (tot overmaat van ramp) gelegen in of nabij the tented village. Ook tribunes zijn er nauwelijks.

Nee, het is lekker georganiseerd. Zo lekker dat er vanmiddag iemand bezweek. De ambulance liet twintig minuten op zich wachten.

Tiger Woods is door de pers hardhandig aangepakt:
“You’re an average player now.”

“One of the guys.”

“Back to square one.”

“Is it painful to see the other players being joined by their wives?”

“Are you truly focused on your game?”

En zo ging het nog even door.
Eén ding is duidelijk, Tiger Woods wordt nooit one of the guys.Hij is geen teamplayer en voor de Ryder Cup moet je dat nou juist wel zijn.

Op voorhand durf ik te stellen dat onze vijfde Ryder Cup een teleurstelling wordt. We zullen het grotendeels via digitale beelden moeten volgen.

En daarvoor hoef je niet helemaal naar Wales te reizen.
*****************************************************************

Geen opmerkingen: