16 november, 2007

BOBs awards

Nee, het heeft niets met alcoholvrije automobilisten te maken.

Het gaat hier om de beste weblogs. Nu zijn er vele verkiezingen, prijzen en awards. Ik weet niet hoeveel waarde ik hieraan moet toedichten. Toegegeven: als bescheiden amateurblogstertje zou ik het natuurlijk geweldig vinden ooit genomineerd te worden voor zoiets eervols. (Hoewel mijn boek toch mijn prioriteit heeft.)

De winnaars zijn bekend!
Foto-Griffoneurei is „Best Weblog 2007“


De Jury van de Internationale Weblog Awards 2007 van Deutsche Welle i.s.m. Radio Nederland Wereldomroep maakt de winaars in de 15 categorien bekend. Best Weblog wereldwijd is geworden:
Foto-Griffoneureihttp://ak-bara.livejournal.com/
Een getalenteerde vrouw uit Wit-Rusland doet op deze blog in realistische, estetische en soms ook deprimerende foto´s op ´zelfrelativerende wijze´verslag van het dagelijks leven in Wit-Rusland. De jury vond dat deze blog uit eerste hand informatie biedt over een land waar we verder nauwelijks iets over horen of zien.
De Nederlandse blog www.volkskrantblog.nl was ook in deze categorie genomineerd.

Winnaars van de Jury Prijs 2007
Winnaars van de User Voting 2007

Meer dan 7000 weblogs, podcasts en videoblogs zijn in de eerste fase van de wedstrijd,Van 31 agustus tot 30 september 2007 door internetgebruikers uit de hele wereld voorgedragen voor de 15 categorien. De Jury had de taak om voor elke categorie 10 finalisten uit te kiezen. Geen gemakkelijke opgave, want bij de BOBs zijn aanmeldingen in tien talen mogelijk: Duits, Engels, Chinees, Spaans, Frans, Farsi, Arabisch, Russisch, Nederlands.
http://www.thebobs.com/

De stemming verliep niet vlekkeloos aangezien wat onverlaten trachtten de resultaten te manipuleren door willekeurig grote aantallen stemmen toe te wijzen aan diverse blogs in alle BOB’s categoriëen.

De juryprijs voor beste Nederlandse blog is gegaan naar FRANKWATCHING.

VOLKSKRANTBLOG kreeg de meeste publieksstemmen.

Bij deze (en op hun sites) feliciteer ik de winnaars van harte.

Geen opmerkingen: