05 november, 2007

Media - geruzie

In HP/DE TIJD staat deze week een artikel over of (en zo ja hoe) het leven veranderd is na de moord op van Gogh. Theo's grootste? vijand Leon de Winter komt daarin aan het woord, evenals Gijs v.d. Westelaken en Theodor Holman.

Joost Zwagerman was ook gevraagd, maar die heeft blijkbaar een akkefietje met HP en bedankte derhalve voor de eer.

Zo ook Ebru Umar met wie Theo een (vriendschappelijke) werkrelatie had. Na Theo's dood, nam zij zijn column over in de Metro.

Ebru wenste niet mee te werken aan het artikel in HP. Ondermeer omdat ze niet in hetzelfde stuk als de mensen van Column Producties wilde zitten. "Ze nemen mij niet serieus, dan neem ik hen ook niet serieus."

Daar wilde ik het mijne van weten. Dus mailde ik Ebru.

Jammer dat je niet meedeed in HP/De Tijd. Wat hebben de mannen van Column jou misdaan? Sta je daar niet boven? Ik zag het niet als een gemeenschappelijk artikel. De Winter - Holman - vd Westelaken, losse flodders. Daar had ik jouw inbreng graag bij gezien. Misschien was het dan niet zo'n oppervlakkig - al 100 keer gezegd - stuk geworden.

Take care,
Ellen

Al snel kwam er antwoord van de Amsterdamse Rotterdamse.

Dag Ellen,

Dank voor je reactie. Ik wist niet eens dat ik wel geciteerd werd in het stuk, kreeg het van de week ook al te horen. Wat HP vergeet erbij te zetten is dat ook zij mijn liever negeren en kwijt dan dan rijk zijn (en dat ik ook DAT heb gezegd tegen ze). Bovendien heb je gelijk: als ik mee had gedaan zou het niet oppervlakkig zijn geworden. maar zeg mij ook ajb waarom ik mee zou doen: HP wordt er beter van, het stuk wordt er interessanter van en dat voor mensen die mij eigenlijk maar een brok schrijvend dynamiet vinden van wie je niet weet op welk moment het af zal gaan. Wat was ik er beter van geworden? En zeg ajb niet dat ik dan in de HP had gestaan. HP is een grachtengordelblaadje voor en door een incestueus setje 50plussers. Ik sta in Libelle (3 miljoen lezers per week) en ik sta in Metro (1.8 miljoen lezers per dag). Die lui halen daar hun neus voor op, maar als het ze uitkomt 'mag' ik hun artikelen opleuken. Thanks but no thanks. Maar prettig om gemist te worden.

Groet Ebru

Btw als HP een interview met mij zou willen, zou ik daar geen bezwaar tegen hebben. maar fat chance. daar werken lui die 10 jaar coke in hun neus hebben gestopt en er dan een boekje over hebben geschreven, waar ze ook weer tien jaar over hebben gedaan. En dan op mij afgeven dat ik niet kan schrijven. Stelletje gekken.

De rest van de correspondentie laat ik achterwege. Ebru was in ieder geval zo eerlijk om haar kant van het verhaal te belichten.

Adri en Arnon maken via de media ruzie en niet zo'n beetje ook. In Het Parool spuwde Grünberg zijn gal op en over van der Heijden, die op zijn beurt bij o.a. P&W terugsloeg. De heren durven elkaar niet onder vier ogen de waarheid te zeggen. Adri wenst niet in dezelfde ruimte te dineren als Arnon.
Het legt de programmamakers (AKO-prijsuitreiking) in ieder geval geen windeieren.

Grünberg had al eerder (een pijnlijk verraste) Hanneke Groenteman te grazen genomen.

Leon de Winter liet zich ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Henk Hofland niet onbetuigd over "de" journalist van de 20ste eeuw. Ik zou mijzelf een aardiger kado hebben gewenst. Maar ja, blijkbaar hadden ook Hofland en Blokker hun scherpe pen laten spreken. De Winter was not amused.

Topinterviewer Theo van Gogh werd her en der geweerd of ontslagen vanwege zijn scherpe tong en dito pen.

En dan dat geruzie bij de oprichting van het Steuncomité van ex-moslims. Oké, dat wijkt een beetje af van de andere voorbeelden.
Pechtold wilde niet met Holman in één club. Dick Pels haakte af toen Geert Wilders ten tonele verscheen,waar ook Joost Zwagerman niet blij mee was. Bestaat dat steuncomité eigenlijk nog wel?

Kort lontje Fransisco van Jole weigerde GeenStijl te woord te staan en stak zijn veelzeggende middelvinger op.

Pieter Storms probeert - ook via de media - de zender Het Gesprek onderuit te halen.

Plotseling werd er een lading stront over het graf van Joop van Tijn (o.a. voormalig hoofdredacteur van VN) gestort. Frits Barend was één van degenen die 10 jaar na van Tijns dood een boekje open doet.

Geer haalt uit naar Goor, die weer uithaalt naar Geer.
Het eindigt altijd GOOR.

Geen opmerkingen: