19 november, 2007

Lege borden

Zo schreef ik 10 april een vernietigend stuk over - het eens zo roemrijke, heerlijke - Chalet Suisse. http://vert-el-sels.blogspot.com/2007/04/vr-het-eten-de-tent-uit.html

Ze waren net open. Het was een drama. Het is blijkbaar een drama gebleven. Met slechte afloop.
Wij hadden - indien de reacties op Iens positiever zouden zijn geworden - ze nog een kans gegund. Het is nl. een prachtige locatie.

Natuurlijk droeg het restaurant een zware last. De gasten van het eerste uur (zoals wij) kwamen voornamelijk uit verwachtingsvolle nieuwsgierigheid. Het onvergetelijke - oude - Chalet Suisse stond helder op ons netvlies.
Men kwam er met nostalgische gevoelens en verwachtte misschien dito gerechten. De kaas -en vleesfondues, de ris de veau, het ijsje in de vorm van het chalet, enz.

Daar had de kleinzoon van de toenmalige oprichter wellicht niet op gerekend. Men is toch meegegaan met de tijd en dus ook in de verandering van spijs en drank.
Wellicht.

Had Chalet Suisse 30 jaar geleden nog het monopolie in de omgeving, nu is de concurrentie van het het bruisende Scheepvaartkwartier met haar talloze eetgelegenheden moordend.

Chalet Suisse kampte met iets waar het in veel horecagelegenheden aan ontbreekt. Goed personeel. Zowel in de bediening als in de keuken.

Een paar dagen geleden las ik nog de overwegend slechte reacties. Vandaag is de pagina blanco.
http://www.iens.nl/restaurantsVan/Rotterdam/restaurant.htms?r=23212

En nu?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De sluiting is niet (alleen) te wijten aan de kwaliteit, getuige de berichtgeving in onderstaande link.

http://www.opgelicht.net/viewtopic.php?p=74685&sid=845a836f35fdee6117555170eec5b95b

Anoniem zei

ik heb heerlijk gegeten in restaurant chalet suisse.
kijk eens goed om je heen zo slecht was het helemaal niet.
dit is waarscheinlijk de reactie van iemand die geen verstand heeft van horeca.