23 september, 2008

HET GESPREK is ten einde (raad)

Meermalen kondigde ik het al aan.
http://vert-el-sels.blogspot.com/2007/12/het-gesprek-stokt.html
Het Gesprek had geen schijn van kans (in de toenmalige gedaante).
Daar reageerde de nieuwe programmaleider direct op. Hij nodigde mij uit een dagje opnamen bij te wonen. Helaas is het er nooit van gekomen, zoals het met Het Gesprek ook nooit wat geworden is.

Vandaag stuitte ik op een kort bericht op de site van Hanneke Groenteman:
Het Gesprek
voor de (te weinig, ben ik bang) kijkers naar het Gesprek dit advies: kijk deze week nog maar even heel goed.....
En zij kan het weten.

Na verder googlen kom ik soortgelijke berichten tegen:

Nieuwe reddingspoging voor televisiezender Het Gesprek

Geschreven door Patrick de Groot
maandag, 22 september 2008 16:27
De praatzender 'Het Gesprek' zit in de problemen. De toekomst ziet er somber uit omdat de kijkcijfers en inkomsten erg tegenvallen. De zender is nu gesprek met twee partijen over een strategisch partnership. Afgelopen vrijdag heeft Ruud Hendriks zijn medewerkers ingelicht over de toekomst van de zender.
De nieuwe strategische partnership is belangrijk voor de financiële positie en ook voor de Marketing. Welke bedrijven geïnteresseerd zijn in een partnership is niet bekend gemaakt. De advertentie verkoopmaatschappij 'Triade Media' vertelde dat het niet makkelijk is om adverteerders te krijgen voor de zender. Zender 'Het Gesprek' heeft zijn imago al geprobeerd te versterken door een Amerikaanse Talkshow uit te zenden, ook dit heeft niet meer kijkers opgeleverd. We houden je natuurlijk op de hoogte.
***********
De format was goed, kwaliteit volop aanwezig en ook aan "knowhow" ontbrak het niet.
Maar Het Gesprek was niet overal te ontvangen en het kwam niet van de grond. De uitwerking (zeker op het internet) was allerbelabberdst.
Menig keer werd beterschap beloofd, maar die beloftes werden niet nagekomen. Ja, en dan blijven de mensen weg. Zo nu en dan slaakte ik nog een noodkreet, doch tevergeefs.
***********
Als Het Gesprek na één jaar nog niet loopt, dan moet je wijselijk je mond houden.

Geen opmerkingen: