07 april, 2012

Gezien - genoten


Het landgoed waar Wanja met zijn moeder en zijn nichtje Sonja woont, wordt bepaald door orde, regelmaat en hard werken. Maar dan komen Sonja's vader, professor Serebrjakov en zijn tweede vrouw, de veel jongere Jelena, ook op het landgoed wonen. De dagelijkse regelmaat is verstoord en iedereen raakt uit zijn doen. Wanja en Sonja komen niet meer aan hun werk toe en huisvriend Astrov verzaakt zijn plicht als arts. Wanja wordt reddeloos verliefd op Jelena; de professor haat het platteland; Jelena voelt zich gefrustreerd in haar pogingen iedereen te vriend te houden en Sonja hoopt vergeefs op Astrovs liefde. Hoe te ontsnappen aan de pijn van herinneringen en de angst voor de toekomst? En wat te beginnen met het hier en nu?

Over TSJECHOV³
Oom Wanja is de tweede voorstelling van TSJECHOV3, een unieke serie, waaraan een vast artistiek team is verbonden. Zo bewerkt en regisseert Gerardjan Rijnders de drie stukken: De Meeuw (2011), Oom Wanja en De Kersentuin(2013) en wordt de bezetting voor een voorstelling samengesteld uit een pool van acteurs.

Regie
Gerardjan Rijnders

Credits
Spel: Pierre Bokma, Eline ten Camp, Hein van der Heijden, Thomas de Bres, Marjon Brandsma/Elsje Scherjon, Reinier Bulder, Randy Fokke en Marie-Louise Stheins. Tekst: Anton Tsjechov Bewerking en regie: Gerardjan Rijnders Dramaturgie en bewerking: Janine Brogt 


De keuze voor de publieksprijs wordt welhaast onmogelijk.
Nadat vorige week het karakter-raadsel Napoleon de Rotterdamse Schouwburg in vervoering bracht, was nu het podium vrijgemaakt voor de ontroerende Oom Wanja en zijn familie.

Volgende jaar De Kersentuin.

Ik kijk uit naar het nieuwe programmaboekje voor 2012/2013.
****

Geen opmerkingen: