26 januari, 2014

Lekker stappen en happen

 
 
Via OpenTable, een online reserveringssysteem, had ik een tafeltje geboekt in een - voor ons nieuw - Italiaans restaurant.
Na het douchen wees P., een enorme pasta-liefhebber, mij op het menu.
 
"Is het niet te pasta-achtig voor jou, El?"
Ja, dat was het eigenlijk wel.
Hij wees me op een kleine kaart met vooral gevulde pasta's voor een gevulde portemonnee. Ik vreesde dat ik de verkeerde keuze had gemaakt.
 
Maar waar kun je op zaterdag om vijf uur nog een reservering maken?
 
Ik belde een van onze favorieten USS Nemo op.
No way dat ik nog een tafel zou kunnen boeken: daarom vroeg ik direct of we om half zes (borreltijd) aan de bar terecht konden.
Als wij samen zijn eten we het liefst aan de bar.
 
Een half uur later had ik een heerlijke sake-cosmopolitan voor mijn neus. Het restaurant zat om kwart voor zes vol.
 
Vooraf: NEMO’S APPETIZER SELECTION FOR TWO - yuzu shrimp tempura, tuna tataki and ceviche.

Als hoofdgerecht koos P. voor SEAFOOD FETTUCINE with lobster, shrimp, clams, tomato sauce, Parmesan cheese and fresh basil.
De altijd attente (Poolse) bartender Peter reageerde direct: "You had that last year as well sir!"
 

BLUE CRAB CAKES with yogurt-dill raita sauce , mango chutney.
 
Het toetje deelde ik weer met mijn echtgenoot, die standaard zegt dat hij geen toetjes eet.

Maar ik ken hem.
Lot of crap.
****




Geen opmerkingen: