23 december, 2006

IJspret


Het is alweer bijna een jaar geleden, vlak na de Olympische Winterspelen dat het volgende bericht in de media kwam.

Opmerkelijk nieuws uit medialand. Ria Visser, analist voor de NOS bij het schaatsen, heeft seks gehad met Mart Smeets. Dit zei ze donderdagavond, tot ieders grote verbazing, in het televisieprogramma Pauls Punt! van Paul de Leeuw.Volgens Visser heeft de vrijpartij niet recent plaatsgevonden, maar al lang geleden. In welke periode Smeets en Visser dan precies tussen de lakens kropen, werd niet duidelijk. Het bewuste fragment uit Pauls Punt! is hier terug te zien.

In zo'n lang kerstweekend dreigt de stemming al snel over te slaan. Ondanks onze veelvuldig gehaalde frisse neuzen worden we, tijdens het hangen voor de buis, behoorlijk melig. We kijken naar het NK allround en verbazen ons weer over de terminologie. Aan de evaluatietafel zitten Bart Veldkamp, Ria Visser en Mart Smeets. Vooral die laatste maakt nogal wat toepasselijke uitglijders. "We hebben een gat aan tafel en dat gaan we nu vullen". De dames hebben allemaal een opening en sommige heren glijden wat beter dan anderen. Stelling van Mart: "een schaats is geen schaats".

Maar de klapper van deze dag was de (volgens mij retorische) vraag aan Ria Visser:

"Ria, wat was jouw hoogtepunt?"

2 opmerkingen:

KeesB zei

Hallo Ellen, Ik lees dit bericht nu pas, heb je blog een paar weken niet bezocht, vandaar. Erg leuk bericht, ik had vorig jaar inderdaad deze onthulling van Ria Visser opgemerkt in de Nl. media. Als schaatsliefhebber die tevens alle lief en leed rondom de baan al jaren volgt, is dit bericht natuurlijk koren op mijn molen. De door jou opgetekende opmerkingen van Mart Smeets zijn 'the icing on the cake'. Hartelijk dank, erg leuk.

Alle goeds voor 2007. Ik zal je weblog met plezier blijven lezen.

Ellen ten Bruggencate zei

Mocht je weer even buurten: ook jou wens ik in alle opzichten een voorspoedig nieuwjaar. Jullie waren de eersten die 2007 binnen gingen. Ben wel heel benieuwd wat je in Australi√ę doet.