15 februari, 2007

Valentines

Feestelijk geklede dames aan de bar met snelle kerels die hun "dames" verwennen met champagne en cadeautjes: dat was het beeld gisteravond in het razend populaire Chops on 5th Ave.
Dit etablissement is the place to be (seen). Ik kijk er altijd mijn ogen uit. Het is een vergaarbak van de Naples' maffia (denk aan the Sopranos), oud geld en yuppen die exhibitioneren met hun autosleutels. Dat is typisch voor hier. The carkeys gaan niet in de broekzak of tas, maar worden op de bar gelegd met het merklabel naar boven. Het is een vermakelijke bedoening.
Al ruim een maand geleden had ik een tafel geboekt om 8.45 uur, het zat al grotendeels vol. Desondanks moesten we lang wachten, waardoor we enigszins aangeschoten om 9.20 uur aan tafel gingen. Dit tot grote ergernis en woede van Peter, die dat ook luidkeels liet horen. Onze ober, die er niets aan kon doen, scheet in zijn broek van angst en ontzag. Gevolg: we werden getrakteerd op een fles Pinot Grigio t.w.v $ 50,-. Het eten was (zoals altijd) van een grote kwaliteit.
------
Terwijl Peter afrekende, waggelde ik naar de wc. Naast mij werd overduidelijk gerookt. Ik hoorde het gepaf en de rook bereikte mij onder het tussenschot door. Het nijvere gespuit van eau de toilette hielp niets, de dame verraadde zichzelf.
De ruimte werd gevuld met een verstikkende lucht. Terug in het restaurant vertelde ik het terloops aan onze ober, die direct naar de manager snelde. Samen renden ze, alsof ze dat vaker deden, naar de restrooms. Waarschijnlijk vreesden zij dat het rookalarm cq. sprinklers zouden afgaan.
Hoe het verder is afgelopen weet ik niet. Wij zochten de frisse buitenlucht van 5th Ave. op.
------
Vandaag is het ontgiftingsdag: dat betekent geen alcohol!!
Het regent maar wij staan droog.

Geen opmerkingen: