18 mei, 2008

"DE ARRESTATIE"

van Gregorius Nekschot is me nu helemaal duidelijk. Minister Hirsch Ballin voert een schrikbewind tegen onze democratische rechten. De Nederlandse overheid begint totalitaire trekjes te vertonen.

Hoewel ik er niet zeker van ben dat hij vandaag zijn computer mag ophalen bij de politie - heb ik hem toch een "hou je taai" mailtje gestuurd.
Sta ik nu ook op de verdachtenlijst? Uit voorzorg heb ik al mijn gegevens op USB-sticks gezet en naar een onderduikadres gebracht. Vandaaruit gaan ze naar een (voor mij onbekend) ander adres. Dit in geval ik mocht doorslaan.
Ja, ik heb wat trucs van mijn moeder - die in het verzet zat - geleerd.

Ik hoop dat door deze verwerpelijke gebeurtenissen en alle aandacht voor G.N er iets goeds voor hem uitrolt, nl. veel opdrachten.

Maar of hij nog zo 'onbevangen' zal kunnen tekenen waag ik te betwijfelen. Lees het interview in de NRC, dan kom je de link naar de (nog werkende) website van de cartoonist tegen.

Wordt het niet eens tijd dat journalisten, kunstenaars en anderen die (beroepshalve) het 'vrije woord' voeren, actie gaan ondernemen? Een aanklacht tegen de staat bijvoorbeeld. Laat de rechter eens een duidelijke uitspraak doen!

Verwacht in godsnaam niets van het 'stelletje halvegaren' dat zich Volksvertegenwoordiging noemt. Die zijn alleen maar voor zichzelf bezig en daar is een man als Gregorius Nekschot helemaal niet bij gebaat.

De Tweede Kamer is brandhout waar geen vuurtje mee te stoken valt.

1 opmerking:

Esther zei

Ellen, bedankt voor de steunbetuiging!

Groet,
Esther (XTRA)