05 mei, 2008

Jersey dag 6, Koekjesdief

De koffers staan gepakt. We hangen in onze kamer, kijken naar cricket (het is een Bankholiday) en wachten tot het half vier is. Dan haalt een taxi ons op en zit het weekje Jersey erop.

Receptionist Paul wil graag Nederlands met mij praten. Hijzelf is Frans, maar heeft een Amsterdamse moeder. Leuk maar hondsvermoeiend.

Zo is er een (onaangebroken) rol kaaskoekjes uit onze kamer verdwenen. Ik had het goed opgeborgen, dus de opdringerige meeuwen kunnen het niet geweest zijn. Het kost veel moeite om het Paul uit te leggen. Telkens wanneer ik in het Engels over wil gaan zegt hij ‘nei, Ohlans’.
Ik maak er verder geen punt van, maar het geeft toch een onbehaaglijk gevoel dat er in je spullen is gesnuffeld. Tien seconden terug op de kamer wordt er geklopt.
Iemand van het restaurant staat met een schaaltje koekjes voor mijn neus.
“No thank you”.
Twee minuten later wordt er weer geklopt. Weer het koekjespersoneel. “With the compliments of the manager”.
“No thank you”.

Zojuist heb ik het bekende vragenlijstje ingevuld. Ondanks de prachtige locatie scoort the Somerville Hotel bij ons niet hoog. Het personeel is overbeleefd, maar niet vriendelijk.

Ontbijt is tot 9.45 uur. Kom je om 9.30 uur, dan staan er vuile of lege tafels, is de orange juice, de yoghurt en het brood op. Terwijl je je baguetje zit af te happen wordt het bord onder handen weggetrokken.
De kamers worden niet goed schoongemaakt. Lege flesjes (douchegel en shampoo) laten ze staan en vuile washandjes blijven in het bad liggen.

Bij het inchecken wordt je gevraagd of je een krant wil. Dat die berekend wordt, vertelt men er niet bij. Een ****hotel. Anmehoela.

Het belastingvrije eiland zal er binnenkort aan moeten geloven.
GST = BTW.

3 opmerkingen:

Angelien zei

Leuk je belevenissen te lezen in Jersey. De volgende keer naar Guernsey? Dit is veel meer Engels georienteerd. Ik vind het er erg lieflijk in ieder geval. Van Guernsey ook gemakkelijk een boottochtje te maken richting SARK zoals ik je eerder tipte.

Ellen ten Bruggencate zei

Dank voor je reactie(s), Angelien. Inderdaad, Guernsey staat nu op ons lijstje. Als je een goed hotel of B&B weet, houd ik mij aanbevolen.Ik hoorde op Jersey dat de rivaliteit tussen beide eilanden groot is.

Angelien zei

Of het simpele maar goede 3*** hotel/B&B waar wij in 2001 zaten nu nog bestaat en/of er nog dezelfde eigenaar in zit, weet ik niet. Toen was het koppel Linda en Mark daar net begonnen. Zij deed het hotel/de kamers en de bediening, hij kookte. Op internet kan ik van hun hotel geen site vinden, maar ik heb nog wel een telefoonnummer voor je. Het ligt in het zuidoosten van Guernsey in St. Martin. Mooie lieflijke omgeving, ook leuk om te wandelen. Tip: huur een auto, is niet duur.