19 mei, 2008

Kokker-ellen (5) Chicken Marsala with Fettucini Slowcooker

Chicken Marsala with Fettucini (uit mijn Amerikaanse Crockpotboek)

Ach wat is dat ding toch ideaal en wat een heerlijke gerechten tover je eruit tevoorschijn. Zo makkelijk voor mensen die weinig tijd of zin hebben.

4 kipfilets - gezouten en gepeperd
1 tablespoon plantaardige olie
1 gesnipperde ui
½ cup Marsala wijn (Gall & Gall verkoopt kleine flesjes, die de juiste inhoud hebben)
1 grote doos champignons (in schijfjes gesneden)
½ cup kippenbouillon (onverdund)
2 teaspoons Worcestershire saus
zout naar smaak
½ teaspoon vers gemalen zwarte peper
½ cup kookroom
3 tablespoons allesbinder
8 ounces Fettucini (ik nam verse Tagliatelle uit de koeling van AH) – koken volgens aanwijzing verpakking.

Ui fruiten in de olie. Blussen met de Marsala en 3 minuten laten inkoken. Roer de champignons er doorheen en laat die enigszins slinken. Voeg bouillon, Worcestershire saus en peper toe.
Leg de rauwe kip in de Crockpot en giet de saus er over.

Hoog ca. 1½ tot 1¾ uur.
Haal de kip er even uit. Meng de kookroom met de allesbinder en roer dit vervolgens door de warme Marsalasaus. De kip kan terug in de pan. Laat het even binden. Proef of de gebonden saus nog zout behoeft.

Eventueel broccoli of peultjes als groente erbij. Wil je het makkelijk houden, trek dan een blikje haricots verts open.

Een frisse, fruitige witte Lugana (uit de Venetostreek) past hier uitstekend bij.

Jammie!!!

Geen opmerkingen: