16 mei, 2008

Viva Oliva



Omdat (staand) koken nog steeds geen pretje is en manlief zich de hele week het vuur uit de sloffen heeft gelopen, besloot ik hem vanavond mee uit eten te nemen. My treat.

In feite is de Witte de Withstraat op tien minuten lopen van ons huis een voor de hand liggende keuze. Er is namelijk genoeg keuze en de naam van de 'Witte de With' is al lang gerehabiliteerd. Geen idee waarom wij er nooit gegeten hebben.
Na vanavond is daar verandering in gekomen.

Zin in Italiaans koos ik voor Oliva. Witte de Withstraat 15a - Rotterdam - 010-4121413.
Voor de zekerheid maar even reserveren en uitleggen dat ik mijn geopereerde knie nog niet onder een tafeltje kan verbergen.
Het was keurig geregeld. De stoel voor mijn pijnlijke been stond klaar en er werd zelfs een kussentje voor extra comfort tevoorschijn getoverd - zonder dat ik daar om gevraagd had.

In het naoorlogse monumentale pand is het goed toeven. Er is in kwaliteit geïnvesteerd. Alle werkplekken zijn open. Desalniettemin is er van "luchtjes" geen sprake. De tafeltjes staan wat dicht op elkaar, maar de grote open ruimte geeft geen moment een benauwd gevoel.

Het personeel is professioneel, aardig en flexibel. Het loopt gesmeerd.
De gerechten worden door de koks direct zelf uitgeserveerd.

Ik kan vertellen wat we hebben gegeten, maar de (VERSE) gerechten veranderen dagelijks.
Wel staat op de vaste kaart een heerlijke "Frutta di Mare Oliva", die wij als voorgerecht deelden.

Vervolgens koos ik de gebakken tongetjes. Ik griezel van aardappelsalade. Geen probleem, dan maken we frietjes voor u.
We gaven aan van pittige kazen te houden. Geen probleem, dan kijken we of we aan uw smaak/wens kunnen voldoen. Heerlijk en uitstekend op temperatuur.
Ik wilde graag alle (zelfgemaakte) sorbetijzen proeven. Natuurlijk kan dat. Uiteindelijk kon P. het witte chocolade/mintijs niet weerstaan en at die onder mijn neus op.

Die flexibele houding maakt een tent top.
Kwaliteit en kwantiteit staan in balans met de prijs. Inclusief een fles Pinot Grigio (wijn is wel prijzig) en andere drankjes was ik € 98,- kwijt voor één gedeeld voorafje - twee hoofdgerechten - één gedeeld kaasbord en één gedeeld dessert.

Reserveren is een absolute must. Hier eten trouwens ook!!!
***********

Geen opmerkingen: