26 juni, 2008

Roken


Het is alweer vijf jaar geleden dat zoonlief en ik stopten met roken.
Om de dag deden we het geld dat wij uitgaven aan een pakje sigaretten in een pot. Die handeling sterkte ons.
Manlief verdubbelde na één jaar de inleg, onder voorwaarde dat wij het nog een jaar zouden volhouden. Dat lukte moeiteloos.
Jacob kocht een golfset - ik een laptop.
*****
Een rookvrije horecagelegenheid vind ik een zegen. In Amerika kennen ze sinds mensenheugenis smoking en non-smoking sections. Waarom die formule in Nederlandse restaurants nooit is overgenomen weet ik niet.
Ik begrijp dat de rokers het verbod niet leuk vinden. Horeca-exploitanten doen er van alles aan om hun (rokende) klandizie vast te houden. Eén voordeel: iedereen heeft ermee te maken..........en wij zijn in de EU één van de laatsten.
Heus, het went.
*****
Desalniettemin snak ik zo nu en dan nog naar een sigaret. Zoals vanmiddag.
Wij staan voor een rood stoplicht. Ramen dicht vanwege de airco.
Ineens ruik ik een "net opgestoken sigaret". Heerlijk!!
P. en ik kijken elkaar verbaasd aan.
Naast ons staat een turbo-cabrio. De chauffeur legt zijn pakje Marlboro op het dashboard en trekt met spinnende wielen op, onze gehuurde "ouwe opa-auto" in een rookwolk achter zich latend.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben maar wat blij dat er vanaf dinsdag niet meer gerookt mag worden in café of restaurant. Geen stinkende kleding en haren meer als je een avondje uit bent geweest! En wat betreft de klandizie die de Horeca denkt te gaan verliezen: grote onzin! Ik denk dat er juist meer klanten zullen komen, nu die eindelijk niet meer in de stinkende rook van een ander hoeven te zitten.

Ellen ten Bruggencate zei

Ja, zo kan je het ook bekijken Angelien.