28 juni, 2008

Rotterdam = Jazz


Dit weekend beginnen op meerdere locaties in Rotterdam jazzmanifestaties, North Sea round town genaamd. Zoals vandaag (zondag 29 juni) in Biblio, waar de eerste jamsession werd gehouden.

Voorafgaand aan en rondom het North Sea Jazzfestival in Ahoy zijn er ruim honderd concerten verdeeld over de stad, met daarnaast diverse andere activiteiten zoals: tentoonstellingen, rondvaarten met live jazz, jazz cruises, film- en videopresentaties.

De evenementen 'all over town' gaan door tot en met 13 juli. Het is zeer de moeite waard, zeg ik uit eigen ervaring (blog 2007). Meer nog dan het festival zelf.
Dat is een hondsvermoeiende bezigheid. Het is een drukte van jewelste in de airco-loze Ahoy. Rijen dik, hangend tegen de koele muren, met te dure consumpties is het lijdzaam wachten op de "gewilde" artiesten, die nooit op tijd beginnen. Uiteindelijk sta je ergens naar een groot scherm te kijken.

Het eigenlijke Festival begint op vrijdag 11 juli en duurt drie dagen. Een dagkaartje kost € 75,-. Natuurlijk zijn er specials zoals Cleo Laine, Alicia Keys, Paul Simon en Gino Vannelli, waarvoor je nog eens € 15,- per optreden extra betaalt. Herbie Hancock (foto) is al uitverkocht.

Blues, Bob, Soul, Funk, Folk, Latin of Fusion: Rotterdam is even New Orleans.

Geen opmerkingen: