29 juni, 2008

Rotterdamsels


















Een stralende middag op pad met de camera.
Rotterdam en omstreken liep uit voor de nieuwste hype, Birkenstocks. Ik heb die degelijke, comfortabele, onelegante slippers al jaren, maar nu zijn ze, dankzij Heidi Klum, in bij jonge mensen. De overvolle winkel op de Nieuwe Binnenweg moest mensen per toerbeurt binnen laten en stond slechts één pasexemplaar toe. Slipperhysterie.

Koningin Beatrix zal a.s. dinsdag de nieuwste trots van de Holland Amerikalijn. Vanmorgen legde de Eurodam aan, waar veel publieke belangstelling voor was. Woensdag steekt hij van wal voor de eerste (behouden) vaart. Richting Scandinavië, heb ik mij laten vertellen.

Bij de Ballentent op de Westerkade eet je de beste/lekkerste gehaktballen van Nederland. Wel even (ongeveer drie kwartier) geduld hebben.
Balletje mayo, - pindasaus, - ui, en geruite ballen.

Vervolgens klonken de eerste tonen van North Sea round town in grandcafé/jazzclub Biblio (Westerhavenkwartier, van Vollenhovenstraat). Studenten van het conservatorium verzorgden een uiterst gevarieerde jam-sessie

Mooi toch, die witte badjassen van Golden Tulip. Als ik mijn fantasie de vrije loop laat: ze hebben net de after-neukdouche genomen en blazen nu stoom af. Seks in een hotelkamer is nu eenmaal veel opwindender dan thuis. Zo voor het raam gaan zitten geeft een extra dimensie.
Misschien maakt U er iets anders van.
Herinnert u zich deze nog?

Zondag is in Rotterdam in ieder geval geen rustdag.

Geen opmerkingen: