27 juni, 2008

Trouweten


We pakken op onze trouwdag altijd groots uit. Ik was wel blij dat Nederland niet in de halve finale stond. Weken geleden had ik een tafel gereserveerd bij het razend populaire Amarone. met in mijn achterhoofd dat ik die wel eens zou moeten annuleren.

Het restaurant op de trendy Meent doet het enorm goed. We waren er vaak langs gelopen. Het interieur leek ons niet bijster gezellig, met weinig ruimte tussen de tafels. Dus had ik met klem gevraagd om één van de vijf ronde tafels. Eerst werd daar wat afhoudend op gereageerd, maar er stond wel degelijk een ronde tafel voor ons gedekt.

Amarone heeft in recordtijd een ster binnengehaald. Iets waar niemand in Rotterdam van opkeek. De leiding is in handen van twee routiniers, Harrie Baas (voorheen maître in Parkheuvel) en Gert Blom (voorheen sous-chef La Vilette).

Ik koos twee voorgerechten, een tussengerecht en een dessert.
Dungesneden coquilles met truffel, hazelnoot en schuim van pecorino (€ 15,50)
Rucolasla met palmhart en truffel, krokant gebakken kalfhartzwezerik en vinaigrette van amandelen (€ 17,50)

Canadese kreeft met een mousse van venkel en een crème van kreeft (€ 19,50)

Gekonfijte ananas met gelei van ananas, vanilleschuim en passievruchtensorbet (€ 9,50)

Hoofdgerechten variëren van € 27,- tot € 35,-. Om de wijnlijst door te werken heb je een week nodig, dus de heer Baas heeft zijn handen vol. Menu Amarone 4-Gangen kost € 47,50.
Het eten was goed, maar mijn verwende smaakpapillen raakten er niet echt van op drift. Ik vind het (en dat is heel persoonlijk) allemaal wat vlak.
- De bediening is correct maar vlak, zoals gebruikelijk in sterrenrestaurants. Een beetje kil zelfs.
- De coquilles waren vlak van smaak. De zwererik overtrof alles.
- De wijn was dat (helaas) ook. Manlief durfde mijn wens - om hem iets kouder te zetten - niet door te spelen naar de sommelier.
- De entourage is vlak, niet sfeervol.
- Zelfs de prijzen zijn vlak. Ik was gewaarschuwd dat het razend duur zou zijn.
Nou, dat viel ons alleszins mee. Twee weken geleden at ik in in "de Pijp" een tong met oude sla en te ver doorgebakken aardappels voor € 35,-
Vlak houdt ook in dat er weinig op aan te merken valt. Of ik zou een probleem moeten maken van de te harde boter, die bijna van het schaaltje afspringt als je je mes erin zet.
Boterzacht is een uitdrukking die geenszins betrekking heeft op Amarone.
*****
Bijzonderheden staat er op het IENS proefformulier. "Nee", dacht ik in eerste instantie.
Of misschien toch "ja".
De bijzonderheid is dat ik het niet bijzonder vond.

Geen opmerkingen: