21 juni, 2008

Zeeuws genot

Wijnhoeve "De Kleine Schorre" (Dreischor - Schouwen Duiveland) is sinds 2001 productief. Wij geloofden niet zo in de Zeeuwse wijn, ondanks het gezegde 'Zeeland kent de meeste zonuren'.
Wel kocht ik er zo nu en dan groente (van Zeeuwse bodem).

Op weg naar ons huisje komen we er altijd langs. De wijnstokken staan er trots bij. Het bord bij de ingang nodigt uit. 'Hofasperges, zeekraal, lamsoren, aardbeien'.

Vorig jaar dronken wij aan boord van de KLM een heerlijke Pinot Blanc. Juist ja, van "De Kleine Schorre". Een absolute verrassing.

De hoeve heeft een metamorfose ondergaan. De winkel kreeg een facelift en is met recht een delicatessenzaak te noemen. Chutneys, jam, mosterd, sapjes en andere conserven - gemaakt van Zeeuwse vruchten en groenten. De wijnen, zelfs kazen, prachtige kersverse groenten en fruit maken het "AF"
Er zijn gebouwen bijgekomen, zoals een proeflokaal met buitenterras en het voormalige erf is bestraat.
Maar misschien wel het belangrijkste: er zijn twee hectare toegevoegd. De Kleine Schorre mag zich - met acht hectare - de grootste wijngaard van ons land noemen.
********************
Wij kochten gisteren een fles Pinot Gris (€ 9,75), die bij de vis met lamsoren en nieuwe Frieslanders uitstekend smaakte.

De Kleine Schorre wordt door enthousiaste jonge mensen, die niet vies van commercie zijn (in de positieve zin des woords), op professionele wijze gerund.
Het verbaasde me aan wie ze allemaal leveren (o.a. aan het sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam).
De ernaast gelegen minicamping is een oase van rust.
Kijk maar eens op de aantrekkelijke SITE en plan een dagje Dreischor (en omgeving).
Ik garandeer dat je/U niet met lege handen vertrekt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Ellen,

Toevallig ben ik vorige de zomer op bezoek geweest bij De Kleine Schorre samen met vrienden die een zomerhuis bezitten in Burgh-Haamstede. De Pinot Gris was verrukkelijk. Leuk om cadeau te doen ook, omdat de verrassing groot is als mensen een fles Zeeuwse wijn zien--- en ook nog van deze kwaliteit.

Eén schande: de fles die ik mijn broer, eigenaar van een restaurant, had willen laten proeven, heb ik zelf opgedronken.

Ellen ten Bruggencate zei

Hi Wampie,

Ja, ik overweeg ook een doosje mee naar R´dam te nemen, zodat ik een cadeauvoorraadje heb. Maarrrrrr ik vrees dat wij (net als jij) er niet van af kunnen blijven. Hoewel jouw broer er waarschijnlijk veel goedkoper aan kan komen, want de heerlijkheid wordt wel duur betaald.