02 december, 2011

Kokker-ellen (32) Fishpie



Vandaag schotelde ik P. Fish Pie (een gerecht dat hij graag in een Britse pub eet) voor.
Een beetje van mijzelf en een beetje van de BBC.

Ik vond het een makkelijk recept en heb dus niets genoteerd.
Als je goede, verse ingrediënten hebt kan het niet misgaan.

Voor twee personen nam ik 250 gram kabeljauw en 250 gram zalmfilet. Die kookte ik een paar minuten in melk (ca.400 ml) met een paar laurierblaadjes.
Daarna haalde ik het van het vuur en liet het nog even staan.

Ondertussen maakte ik aardappelpuree.
De Engelsen deden daar kaas door. Ik niet.

Met de "vismelk" maakte ik een ouderwetse (boter en bloem) roux. Daar voegde ik een pakje verse dille aan toe en ik bracht het op smaak met zout en peper.
De vis brak ik in stukjes en deed ik in de saus.


In een ovenvaste schaal ging eerst het vismengsel dat ik bedekte met de puree.
De Engelsen strooien daar weer geraspte kaas overheen. Ik niet.

Een paar klontjes boter on top en hup de, op 200 graden voorverwarmde, oven in - tot het overbekende bruine korstje.


Hierbij serveerde ik groene sla.
Maar ik laat graag nog iets aan uw fantasie over.
**********

Geen opmerkingen: