08 juni, 2012

Toeval bestaat nietIk geloof meer in "destiny."
Loor's destiny wel te verstaan. Maar wel een fortuinlijke.

Prachtige column, qua inhoud en stijl.

door Loor

‘Sifria(bibliotheek) open voor belangstellenden, op die en die dag, van zo tot zo laat’, las ik op het bordje aan de gevel van de fraaie, onopvallende synagoge waar ik al een paar keer langs was gelopen.

Het was toevallig die en die dag en zo en zo laat, en ineens drukte mijn vinger het knopje van de deurbel in. Ik verwachtte niets, hooguit een stem die mij via een intercom ijzig zou laten weten dat ik beter door kon lopen. De stem zou mij zeggen dat de camera mij namelijk niet had herkend als zijnde de juiste belangstellende. De stem zou me vragen waar ik nou helemaal mee bezig dacht te zijn. Maar toen ging er voorzichtig een deur open en een paar verbaasde mannenogen keken in mijn verbaasde ogen. ‘Ja?’ ‘Goedemiddag, het is vandáág! En zo en zo laat! En ik dacht, nou ja, misschien, als het u niet ongelegen komt…’ De verbaasde man opende de deur nu helemaal. ‘Ik zal u graag voorgaan. En nee, legitimeren is niet nodig, we zagen op de camera dat we u binnen konden laten.’

Met ingehouden adem liep ik achter hem aan. Ik was een Geschikte Belangstellende! Ik mocht deze opnieuw opengestelde plek met een pijnlijke historie betreden, misschien zelfs een boek lenen. Vooral rustig blijven!

*********

1 opmerking:

Loor zei

Ontzettend lief. x