13 juli, 2007

Gerechtigheid

De slimme vos lachtte opgelucht in de camera: http://www.rtl.nl/(vm=/financien/rtlz/home/)/system/video/html/components/financien/rtlz/miMedia/2007/week28/vr_1200hella.avi_plain.xml


VEB voorzitter de Vries iets minder. Die had twee maanden geleden iets te voldaan de media te woord gestaan.
Ook de ondernemerskamer gaat vernietigend af. Het rechtsgevoel laten preveleren is natuurlijk in een zaak als deze ongelooflijk naief en lachwekkend.

Uitspraak Hoge Raad:
http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/HogeRaad/Actualiteiten/Uitspraak+Hoge+Raad+in+de+ABN+AMRO+zaken.htm

Nu moet LaSalle maar zo snel mogelijk over in Amerikaanse handen. Mijn mening heb ik bijgesteld, dat klopt. Twee maanden geleden was mijn oordeel over zowel Groenink als de Vries vernietigend. Over de Vries handhaaf ik die mening. Ik blijf het een opportunist vinden, die voor zichzelf begonnen was en te veel geilde op plotseling succes en roem.

Groenink is en blijft de sluwe vos, de keiharde onverschrokken bankier. Uiteindelijk heeft hij gewoon het gelijk (lees recht) aan zijn kant gekregen; de adviseurs, die de bank zo'n 100 miljoen gekost hebben, incluis.

Blijft de vraag wat dan eigenlijk de macht van de aandeelhouders inhoudt.
Tevens ben ik heel benieuwd naar het verloop van de biedingen. Zag ik in mijn vorige stukje de kansen van het Trio al slinken, nu is dat gevoel alleen maar versterkt. RBS aasde immers op LaSalle. Gaat het bod omlaag?
Als ik dit allemaal zo zit te schrijven krijg ik een "Beau-gevoel - Deal or no deal".

Nu Barclays - on top of everything - ook nog gemeld heeft dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen, lijkt mij een overname door de Britse bank nog steeds het meest voor de hand liggender. Laat ik het anders zeggen: "ik acht het wenselijk dat Barclays ABN*AMRO overneemt".

Of komt er nóg een geïnteresseerde? Er is die inmiddels genoeg tijd verstreken voor nog een partij om een bod voor te bereiden. 'T zou zomaar kunnen.

Geen opmerkingen: