18 juli, 2007

Quality time

Gewoonlijk hebben golfprofessionals op maandag vrij, zo ook onze zoon. Aangezien manlief afgelopen zondag jarig was en wij dat gezamenlijk nog niet gevierd hadden, boekte ik een tafeltje bij het gerenommeerde la Vilette. Even gezellig bijpraten onder het genot van lekker eten & drinken. Wij noemen dat quality time with the family.
Door de stromende regen - plassen tevergeefs ontwijkend - renden wij naar de Westblaak. Als verzopen katten kwamen wij binnen en werden onverstoorbaar - zonder enig mededogen - naar onze tafel geleid. Jacob trachtte zich in 'the mens' een beetje af te drogen en ik schopte onder tafel meteen mijn schoenen - waar het water in stond - uit.
La Vilette heeft één Michelinster en staat al jarenlang in de top 10 van beste Rotterdamse restaurants. Het eten en de wijn waren absoluut overheerlijk. We hadden het vier-gangenmenu besteld, dat Jacob en ik nog aanvulden met een bordje voortreffelijke kaas. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat - hoewel de porties in een menuutje altijd kleiner zijn - wij her en der toch wel wat 'body' misten.
De entourage is - in tegenstelling tot wat je aan de buitenkant verwacht - warm, gezellig en rustig. Dat het op een maandagavond in de vakantieperiode nagenoeg vol zat - weliswaar 80% zakelijk - zegt genoeg.

Personeel is correct. Dat kan je tweeërlei opvatten. Vriendelijk doch afstandelijk, misschien iets te van het laatste.
Lichtelijke arrogantie is heel vervelend en oerstom. Zeker als ze regelmatig vergeten om de wijn - die niet bij of op tafel staat - bij te schenken. Het rode vlees werd al opgediend toen herr ober erachter kwam dat hij de fles witte Bourgogne nog niet had leeggeschonken., terwijl de rode "Premier Cru" ruimschoots uitgeademd was. Dat werd dus letterlijk achterover slaan.

Ze wisten dat echtgenoot jarig was, doch een handje met felicitatie kon er niet af. Wel een vuurwerkje bij het dessert, maar die werd ook weer met een geforceerde vriendelijkheid opgediend.

Nog een voorbeeld: we gingen weg en weer - of nog - regende het pijpenstelen. Dus werd er een taxi besteld. Vraagt de ober - met een lichtelijk geïrriteerde intonatie in zijn stem - "gaat u buiten of binnen wachten?".
Nadat je net een "hap-slik"rekening van € 330,- hebt betaald komt zo'n vraag niet goed aan. Waarschijnlijk was hij niet happy met de tip. Achteraf gezien heb ik spijt dat ik die überhaupt heb gegeven.
http://www.diningcity.com/rotterdam/restaurantlavilette/

Vandaag lag er nog een qualitylink van Gucci in mijn mailbox, die ik gemakshalve maar even post voor de liefhebbers.
http://www.gucci.com/nl/index2.html of
http://www.gucci.com/nl/video/indy-bag/

Zo wordt het een wel heel decadent stukje.

Geen opmerkingen: