19 juli, 2007

Gretta eist!!!!!


Zwarte Gretta laat weer eens van zich horen.
Ze eist het ontslag van Afshin Ellian bij NRC Handelsblad.


Dit blijkt uit een brief van oud-ambassadeur drs. Jan J. Wijenberg, bestuurslid van de Stichting, aan Birgit Donker, hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Prof.dr. Ellian schrijft elke twee weken een column in de zaterdageditie van de krant.
Wijenberg verwijt Ellian (41) dat hij hem en andere 'vredesactivisten' beschuldigt van antisemitisme. 'Het is onaanvaardbaar dat de NRC aan iemand met een dergelijke mentaliteit ruimte in haar kolommen biedt,' schrijft Wijenberg in
zijn brief van 15 juli.
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/161286/index.html


Hahahahahaha, die Gretta. Wat is het toch een grappenmaakster. De uitspraken en bezigheden van de """"vredesactiviste"'""" worden continu, van alle kanten (juist journalistiek) kritisch onder de loep gelegd. Het anti - joodse geluid van haar en haar kameraden is echt niet alleen door Ellian bekritiseerd. Dat zijn vlijmscherpe analyses en polemiek de juiste maar zere snaar raken kan Duisenberg blijkbaar niet aan.

Het eerste wat in mij opkwam toen ik deze foto zag? Zwarte Weduwe.
In eerste instantie puur vanwege het uiterlijk.
Daarmee begeef ik mij op glad ijs, want die naam heeft een beladen betekenis. Toch kan ik het niet laten. De vrouw straalt iets onwaarachtigs koud en onbereikbaars uit. Ze is zo "niet plooibaar", klampt zich zo - ten koste van alles en iedereen - vast aan haar "enge" ideologie .
Historische feiten legt ze als "onwaar" naast zich neer.
Wie heb ik dat nog meer horen doen?

De connotatie in de boodschap van Gretta & Co. doet nou eenmaal anti – joods aan. Als dat niet hun intentie is of zij vinden die interpretatie onjuist, dan zullen zij dat zelf moeten bijstellen.
"Een Ander Palestijns Geluid".

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad Ellen,
Vanavond keek ik naar een herhaling van De Leugen Regeert waarin Gretta zich beklaagde over het artikel in Nieuwe Revu, waarin haar anti-joodse commentaren tijdens haar trip met Wijenberg namens het comité Stop de Bezetting, waren opgetekend.
Tijdens die uitzending moest zij zichzelf drie maal corrigeren toen zij het had over Jood..eh.. Israëlische soldaten, Jood..eh..Israëlische leugens.

Anoniem zei

Wijenberg slaat weer toe:
http://www.nrc.nl/digitaleeditie/20070727/public/pages/01007/articles/NRC-20070727-01007008.html

Anoniem zei

Helaas, Dassom, is de door jou hierboven genoemde pagina uitsluitend beschikbaar voor abonnee's.