03 juli, 2007

Off Topic

....................zo worden mijn reacties/vragen ergens betiteld. Het gaat nog even over het mediadebat van gisteren.
"Criticaster(s), als u vindt dat ik domme vragen heb gesteld: so be it. Dat is uw goed recht. Ik geef toe dat ik niet die snelheid meer heb die u nog wel bezit en waar u - naar ik mag hopen - nog lang op kunt bogen. Ik vond mijn vragen wel relevant en daarom stelde ik ze. Dat is mijn goed recht". Blijkbaar was het het vermelden waard, wat genoeg zegt over de rest van de avond.

I'm flabbergasted. Wat een positief effect zo'n domme vraag wel niet heeft. Honderden hebben inmiddels via links mijn blog bezocht. Welkom en bedankt.
Er zijn trouwens ook sites waar mijn verslag inhoudelijk, positief beoordeeld wordt. Zo verschillen de meningen, ook de anonieme, en dat moet kunnen.

Waarmee ik dit hoofdstuk afsluit en doorga met iets heel anders.

In september is het Gergiev Festival in en rond de Doelen. Valery Gergiev is door de Rotterdammers verzwolgen - in positieve zin. Zijn opvolger Yannick Nézet-Séguin krijgt een zware klus "onze Gergiev" te doen "vergeten".
Afgelopen seizoen hadden wij het woensdagabonnement. Mooie concerten, maar de zaal was misschien voor een derde gevuld. Daar schreef ik al eerder over. Het blijft gissen waaraan de terugval te wijten is. De malaise was ook te zien in de schouwburg. Er wordt gesuggereerd dat de musical een grote, dure concurrent is.
De consequentie is dat het komend seizoen de woensdagavond komt te vervallen. Ik hoop maar dat het niet ten koste gaat van de kwaliteit: waarmee ik doel op de solisten en gastdirigenten.

Het populaire Gergievfestival is nagenoeg uitverkocht. Desondanks plaats ik de twee links. Ook handig om het komende concertseizoen te bekijken. Het RphO is en blijft een meesterlijk orkest.

http://www.rpho.nl/ en http://www.gergievfestival.nl/

Geen opmerkingen: