08 juli, 2007

Haringtest met graatjes


"STAVOREN - Visboer Doede Bleeker uit Stavoren beschuldigt het Algemeen Dagblad van ‘poging tot omkoping'. Volgens Bleeker had de jury wel positief over zijn waar geoordeeld als hij geld had geschoven.
Bleeker krijgt voor zijn haring in de AD Nationale Haringtest het rapportcijfer 2.

,,Hoeveel heb je er voor over om weer in de top tien te komen'', vroegen de mannen hem die zevende juni, toen ze kwamen testen. Bleeker had verwonderd opgekeken en verder geen acht geslagen op die opmerking. Maar nu de uitslag bekend is geworden, valt alles wel op zijn plaats."
Deels overgenomen uit:

Zoals waarschijnlijk iedereen kijk ik naar de cijfers van de visboeren in mijn regio.
Schmidt - ooit twee jaar achtereen nummer eerst en vervolgens teruggevallen naar de lagere regionen - kreeg dit jaar weer een mooi cijfer (8,5). In feite was alles goed aan de haring.
Wel wil ik een kleine kanttekening plaatsen bij de conclusie, die als volgt luidde:
conclusie: Het team van Schmidt staat op scherp en merkt fractie te laat dat aan het AD haring vanaf de schaal en niet vers van het mes is meegegeven. Toch prima.
Als het testteam denkt dat zij zich in een uitzonderingspositie bevindt, dan heeft de test weinig zin. Het is toch een onderzoek ten faveure van de consument, of niet soms? Wat zij krijgen behoren wij toch ook te krijgen, of niet soms?
Als klant van Schmidt krijg ik altijd "haring van de schaal". Ik heb wel eens om "vers van het mes" gevraagd, doch kreeg te horen dat zulks onmogelijk was vanwege de omzet. Ze konden de druk(te) niet aan. Vreemd genoeg was het op dat moment heel rustig in de winkel.
Schmidt is daarin trouwens geen uitzondering.
Je moet heel goed van vertrouwen zijn wanneer je telkens het "mevrouw, ze zijn nog geen vijf minuten geleden schoongemaakt" accepteert.
Onze favoriete haringkar staat nog steeds op de Meent.

Geen opmerkingen: