25 juli, 2007

Smetteloos ZOMERCARNAVAL

Het is weer zover.
Rotterdam maakt zich op voor het jaarlijks voorbijtrekkend, tropisch swingspektakel.

Lees er alles over op: http://www.zomercarnaval.nl/nl/index.php

Iedereen is er klaar voor. De koningin (zie foto) is gekozen.


Nu nog een beetje hulp van de weergoden.
Ra, Thor en Tlaloc zijn nog druk in conclaaf. Geloof niets van wat Timofeef, Woei, de Hond, van den Berg, Paulusma en al die andere miskleunende voorspellers u op de mouw spelden.

Laat ik u nog enkele praktische tips geven.

1. Neem zo'n klein opvouwbaar parapluutje mee.

2.Trek open schoenen aan. Dat is altijd beter dan (niet water)dichte schoenen, die nooit meer droog worden. Mocht het mooi weer zijn, dan is dat ook mooi meegenomen: krijg je ook geen zweetvoeten.

3. Een licht rugzakje met een handdoekje - om je natgeregende voeten of je bezweete gezicht - mee af te drogen. Het pluutje past daar ook in.

4. Misschien is het ook verstandig om een doosje Rennies of andere maagzuuronderdrukkers in het rugzakje te stoppen. Oh ja, en wat plastic zakjes en papieren zakdoekjes kunnen ook geen kwaad.

5. Zeer praktisch zijn die "vochtige (wegspoel)doekjes". Handig voor de sticky fingers en proper wanneer u naar de wc moet/gaat. Eerst de bril mee schoonvegen, dan kunt u rustig gaan zitten. De doekjes kunt u vervolgens wegspoelen, ze schijnen afbreekbaar te zijn.
De kans is groot dat het wc-papier op is. Geen probleem want u kunt dan altijd nog uw papieren zakdoekjes gebruiken.
Let wel !: maak uw handen pas schoon - met een nieuw "vochtig doekje" nadat u de wc hebt verlaten. De meeste bacterieën zitten namelijk aan de deur. Verkiest u uw handen in het aanwezige fonteintje te wassen, raak dan daarna niets meer aan en trap de deur open.

Ik zou zeggen: "veel plezier".

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ehm Ellen,kan ik niet bij jou in Rotterdam plassen? Lijkt mij veiliger......toch? ;-) Of ben je dan in Bruinisse?
Ik durf nu niet meer hoor na al je "raadgevingen"......:)

Jij ook "veel plezier"!
Ps,misschien kun je je toilet openstellen a 50 ct? Net als 't tarief op CS?

Groetjes,Karin

Ellen ten Bruggencate zei

Ik denk dat wij - als het weer goed is - in Zld. blijven. Hier is de lucht toch wat frisser dan in R'dam.
Mijn wc openstellen? Hmmmmmmmmmmmm.
Een medebewoonster vertelde mij dat tijdens dit soort evenementen mensen i.d.d aanbellen of ze even naar de wc mogen. De heel brutalen vragen of ze - omdat ze zo moe zijn of omdat het regent - binnen mogen komen kijken. Aangezien wij op de 28ste zitten en de uitkijk spectaculair is, is de kans aanwezig dat het door jou beschreven scenario bewaarheid wordt.