04 juli, 2007

Tennis, het spel der coaches

Vandaag werden de kwartfinales gespeeld en helaas is "Neerlands Hoop in Londen" eervol ten onder gegaan. Vader Kraay zat zich zo nu en dan hardop te verbijten, vooral over het "slechte- verliezers-gedrag" van zijn dochter. Maar wat een prestatie heeft Michaëlla neergezet. Die slamt nog wel een keertje grand.

Een andere opvallende partij was die tussen Justine Henin en Serena Williams. Twee uitersten in een titanenstrijd: de extravagante, van top tot teen ingezwachtelde showgirl Serena tegen de sobere, fantasieloze Henin. Er is veel gedoe over die blessure van Serena. Geruchten in het anti Williamskamp doen de ronde dat het allemaal fake is. Dat geloof ik niet.

Vandaag ging ze echter toch onderuit tegen het Belgische doorbijtertje.
Wat mij heel erg opviel was de inbreng van de coaches. Dad Williams staat na ieder punt op wat me tamelijk irritant lijkt voor degenen die achter hem zitten. Mom (gescheiden van dad) verbergt de $-tekentjes in haar ogen achter een grote zonnebril van een bekende couturier.
Het winkelen moet nog even wachten want Venus is wel door naar de halve finale.

Volgens commentator Marcella Mesker mag er tijdens de wedstrijd niet gecoacht worden. Blijkbaar heeft er nog nooit iemand aanstoor aan gegeven. Zou bijvoorbeeld Henin zich beklagen over Serena's dad, dan heeft ze zichzelf daar ook mee. Als er iemand afhankelijk van aanwijzingen is, dat is het Justineke wel.
Zij zoekt continu oogcontact met haar coach Rodriguez, die dat met heftige gebarentaal beantwoordt. Vanmiddag zaten zijn zoontjes naast hem, die eveneens het coachen in de jonge vingers hebben. Henin en haar coach: een prachtig vraag - en antwoordspel, zij het mime.

Op YouTube ging ik zoeken, omdat dit vermakelijke schouwspel mij uitermate geschikt lijkt voor de filmpjessite. Helaas, NON. Wel vond ik deze serie in drie, waarin we Henin wat beter leren kennen. Een portret dat laat zien dat zij totaal gefocused is op haar sport, maar met een zijden gloed.
No Strings : Justine Henin (1/3)
No Strings : Justine Henin (2/3)
No Strings (3/3)

Geen opmerkingen: