06 maart, 2008

TAKKENBOS

Hij is een tendentieuse provocateur die abjecte uitlatingen doet. Geert Wilders.
Maar hij roept niet op tot geweld, dus hij mag zeggen wat hij wil.
Zijn onzorgvuldig (recht voor zijn raap) gekozen bewoordingen spreken veel mensen aan. Men wil duidelijkheid en dat biedt Wilders. De voorman van de PVV - op zijn beurt - weet dat heel goed en gaat er dus nog zeker tot de volgende verkiezingen mee door.
Hij uit zich nu via een film, Fitna, die we nog steeds niet gezien hebben. Nu hoor ik geruchten dat die op Wilders´ website te zien zal zijn. Hij wordt daar inmiddels juridisch op aangesproken, maar gerechtelijke uitspraken zijn nog niet gedaan.

Balkenende waarschuwt Wilders en gebruikt daar angstaanjagende taal voor. De film zou een gevaar zijn voor levens en belangen. Bij voorbaat wordt Wilders een schuldgevoel aangepraat. Of is de premier bang voor de groeiende aanhang van 'Rechts'??
Angst is een slechte raadgever. Hij maakt een knieval voor terrorisme.
Waarom gaat het kabinet niet als één man voor Wilders staan, zoals de Deense regering wel voor de cartoonist deed? Of in ieder geval voor de vrijheid van meningsuiting.
Maar de premier kiest er voor Wilders op zijn verantwoordelijkheid aan te spreken. Dat mag, al lijkt het alsof de repeatknop continu ingedrukt wordt.
Politici van dezelfde partij zijn het niet met elkaar eens. De discussie gaat nu over (niet) handen schudden, zwemmen in een boerka en andere islamitische gewoonten.
Who cares??
Ik ben ook geen "alle handenschudder".

Ga nou toch eens regeren. TAK.
Breng rust en zekerheid terug in dit land, in plaats van dit gehannes. TAK.
Belangrijke beslissingen, zoals over het leger, worden over deze kabinetsperiode heengetild. Een volgende regering mag daar zijn vingers aan branden.

Nee, dan de zoveelste belastingverhoging. Nu op het vliegen. TAK(S)
Drank kochten wij al in het buitenland, nu gaan we ook vanuit Brussel vliegen.

We wonen tenslotte in Europa, zij het in de duurste staat.

Geen opmerkingen: