12 augustus, 2014

Zeeland: vakantie -en werkland


De kippen nemen het ervan.
 
Wijnfeest in Dreischor.
Het is niet alleen toeristen prettig bezighouden.
Ook wordt er om hulp gevraagd.
Seizoenwerk.
Het vernieuwde Aqua Delta biedt alles wat een vakantie vierende familie nodig heeft.
Als het weer maar meewerkt.
We aten met vrienden bij Bru17, waar ik al eerder lovend over schreef.
M. had gelukkig gereserveerd, om 18.15 uur. Er was even gedoe over de tafel.
 
Vervolgens zaten we een kwartier op een droogje en was er maar één menukaart, die zo de wasmachine in kon.
 
De voorafjes van mijn tafelgenoten zagen er heerlijk uit. Ze waren er alle drie zeer tevreden over.
P. en ik namen mosselen. Die kwamen tegen achten op tafel.
De smaak was goed, maar de meeste waren kapot gekookt.

De bediening bleef vrolijk en wij hadden ons voorgenomen dat ook te doen.
Maar het was een heksenketel.
 
Families, die met grote bakken frites en kibbeling op het terras zaten en de vuile boel rustig lieten staan, stapten even zo vrolijk op hun fiets om terug te keren naar hun huisjes aan de andere kant van de dijk.
 
Extra mankracht zou geen overbodige luxe zijn in het hoogseizoen, al vraag ik mij af of de keuken het überhaupt wel aankan.
 
In de VS hebben de meeste restaurants een "afruimploeg." Dat werkt ook nog eens veel hygiënischer.
 
Het was ronduit smerig bij Bru17. Ik zat stiekem, zodat mijn tafelgenoten het niet zagen mijn bestek op mijn schoot schoon te maken. Onder mijn hak plakte iets van vorige gasten.
 
We proberen het over een paar maanden maar weer eens.
Als het eiland weer van ons is.
******

Geen opmerkingen: