22 mei, 2006

Good old Badlands



De Reiskrant van de Telegraaf besteedde afgelopen zaterdag uitgebreid aandacht aan een, tot nu toe vrij onbekend, natuurgebied in de V.S.
Met meer dan gewone aandacht las ik het stuk dat mij terugvoerde naar 1990, toen wij onze eerste grote Amerikareis maakten.
Van Chicago tot San Diego voerde onze avontuurlijke tocht o.a. door the Badlands. Mount Rushmore is de grootste toeristische trekpleister in deze area..
Mijn gedegen voorbereiding op deze unieke reis zorgde ervoor dat wij op en in de meest onherbergzame plekken en gehuchten kwamen.
Het boek van prof. van Zuylen was mijn leidraad, de commerciële reisgidsen liet ik links liggen.
Dit moest een bijzondere reis worden door streken waar wij juist geen toeristen tegen zouden komen. En dat lukte.
Ik hield een dagboek bij, waar ik nu, 16 jaar na dato, uit citeer.
11/7 " Op weg van Oxford (Wisconsin) naar Sioux Falls (Minnesota). Kopen onderweg gif voor een verdwaalde muis in de kofferbak.
Logeren in een kale Motel 6 voor $ 36,95.
Ik ga mij bij omliggende hotels oriënteren op een hotel voor morgen in de buurt van Rapid City. Bij een Kelly Inn geeft een lieve receptioniste mij een voucher voor een gratis overnachting in de splinternieuwe Holiday Inn in R.C. Ze is nog nooit buiten Sioux Falls geweest en verwacht dat ook niet op korte termijn te zullen doen. Haar voucher is nog 2 weken geldig. Ik ben haar zeer dankbaar en geef haar op z'n Amerikaans een tip (fooi).
12/7 Op weg naar Rapid City. De muis in de achterbak leeft nog, dus wij voeren hem of haar nog wat korrels.

Via de prachtige Badlands naar Rapid City. RC is niet geweldig, maar zo'n luxe hotel hebben wij nog nooit gezien.
13/7 Prachtig gebied! Custer State Park, Wind Cave Nat. Park, Black Hills op weg naar Mnt. Rushmore.

Deze indrukwekkende reis heeft onze liefde voor de V.S. alleen maar versterkt. Sindsdien zijn wij met, meer dan grote, regelmaat de Atlantische plas overgevlogen.

Reiskrant, thanks for the memories!

Geen opmerkingen: