03 mei, 2006

Wat zoekt de kok?


Dagelijks laat ik onze 12-jarige labrador Scooby uit in het Kralingse bos. Omdat ze de loop van huis naar haar plas-en poepplek niet meer haalt, gaan wij er altijd met de auto naar toe. Ik parkeer mijn koekblik dan bij de voormalige Plasmolens.

Een etablissement dat ik nog vanuit mijn prille kindertijd ken. Hoe het nu heet, weet ik niet eens. Ik gebruik altijd de voormalige namen: Dijkzigt, NEH, waar vroeger Jamin zat, waar vroeger Gerzon zat, waar vroeger Zumpolle zat, waar vroeger de Gruijter zat.
Mijn Rotterdamse vrienden begrijpen mij en mijn nostalgische ingevingen. Ik kan Rotterdam niet loskoppelen van mijn jeugd. Misschien komt dat omdat ik er zo'n kleine 30 jaar tussenuit ben geweest.
Toen ik met mijn vermoeide hond terug bij de auto kwam, stond Herman den Blijker op het parkeerterrein.
Voor wie niet weet wie Herman den Blijker is. Dit is een Rotterdamse kok / restaurateur die ons op dinsdagavond (RTL5) een kijkje geeft in zijn eigen en een nieuw op te starten keuken.
Alhoewel ik de commerciëlen vermijd, vind ik dit wel een aardig programma. Herman, als de Nederlandse Gordon Ramsey, pakt nieuwe projecten aan met de Rotterdamse slag.
Hij waagt zich nu in hartje Amsterdam aan een nieuw restaurant. Met genoegen volg ik de letterlijke obstakels die hij moet overwinnen. Dat levert leuke en informatieve (op kookgebied) televisie op.
Maar wat deed hij daar zo bij de voordeur van de Plasmolens? Een nieuw project; of liet hij, net als ik, zijn hond uit? Wel toevallig.
Ja toch, niet dan?

Geen opmerkingen: