23 september, 2006

Dagje Dublin

Gelukkig viel de (feest)avond met de Amerikanen erg mee. Toch gaat het er iets anders aan toe dan bij ons en moet ik iedere keer weer lachen om de koude, onpersoonlijke sfeer.
We werden ontvangen met een drankje en iedereen stond elkaar aarzelend en onwennig aan te kijken.
Amerikanen zijn over het algemeen spontaan en ze delen tijdens de eerste ontmoeting al graag hun bankgeheim met je. Maar in deze vreemde omgeving is het blijkbaar anders.
Ik heb er geen moeite mee en wij troffen al snel een aardig echtpaar uit Chicago waar wij de avond verder mee optrokken.
Na de cocktail viel iedereen het grote buffet aan en werden de heerlijkheden op zijn Amerikaans in luttele minuten weggewerkt. Genieten is er niet bij, op is op.
Wij verlieten de party wat vroeger dan de anderen, we waren doodop.

Vanmorgen probeerde ik op te staan, doch mijn lichaam protesteerde hevig. Ieder botje, ieder spiertje, ieder peesje in mijn oude lijf deed pijn. Ik gaf mij over en liet Peter alleen naar de K-club gaan. Na een zware pil en een goed ontbijt ben ik de stad ingegaan.
Dublin is geweldig en op zaterdag is er nauwelijks verkeer. Ik heb een sightseeing tour gedaan en geshopt. Dublin doet niet onder voor Londen, het is geweldig.
De regen heb ik wederom getrotseerd.
Naar de Ryder Cup durf ik nauwelijks te kijken. Ja, Europa staat voor maar de pairings vanmiddag……………brrrrr. Morgen de laatste dag, de singles, de dag des oordeels.
De Amerikanen worden geacht beter te zijn in de singles.
Het wereldnieuws komt tot ons, maar Nederland valt daar blijkbaar niet onder.
Jacob stuurde mij onderstaande e-mail, die ik graag plaats.

Donner en Dekker zijn opgestapt naar aanleiding van het definitieve rapport over de Schipholbrand.
Ik loop me eerder op te winden over de conclusies van het rapport.
Kop van teletekst luidde: Brandweer kwam te laat!!! Er zijn te veel slachtoffers gevallen.
Ik heb nog nooit gehoord dat de brandweer ergens op tijd kwam, het is altijd te laat. Stel je voor dat de brandweer een keer te vroeg komt!!! " God meneer de brandweerman, wat goed dat U er bent, over vijf minuten gaan we dit huis in de fik steken!!!!!!!!!????????????"
En dan krijgen mensen dik betaald voor het schrijven van zo'n rapport, met alle gevolgen van dien: briljant.
Je mist dus heel wat Vertelselmomenten.

Geen opmerkingen: