14 september, 2006

Ierland, 3

Foto's 2 x aanklikken voor vergroting.

Gisteren hebben we een rustdag ingelast. Nou ja……we zijn in de buurt van het hotel gebleven maar waren wel degelijk cultureel actief.
The Muckross gardens, farms en house ( foto) waren een bezoek dubbel en dwars waard. We waren er de hele dag zoet en eindigden met tea and scones op het terras.
Aan het weer zijn wij inmiddels gewend en zelfs gehecht geraakt. De buien trekken snel weg en de wisselvalligheid pakt tot nu toe gunstig uit.
In ieder geval begrijpen wij waarom het zelfs in de herfst nog zo groen en fleurig is. The air is crisp. De luchten zijn zo ongelooflijk mooi, ik kan er eindeloos naar kijken.
Gisteravond veel gedronken en goed gegeten in een pub in Killarney, genaamd Laurels.
We zagen een mooie wedstrijd tussen Manchester en Celtic. Zelden heb ik Ferguson zo blij gezien met een doelpunt tegen de Schotten.

Vandaag was het een stralende dag met temperaturen schommelend tussen de 13 en 18 graden. Ondanks ons late ontbijt besloten we toch om een deel van ' the Ring of Kerry ' te gaan doen. We hebben het zuidelijk deel van deze uitloper genomen en vanaf Waterville zijn we landinwaarts gegaan om via een aantal passen terug te keren naar Killarney.
Het was moeilijk om met dit prachtige weer het goddelijke terras aan het strand te weerstaan. Maar we hebben ons voorgenomen om deze eerste week zoveel mogelijk van West Ierland te zien, dus tuften we langzaam verder. De wegen zijn slecht en smal en weer zat ik virtueel regelmatig in de bramenstruiken.
The Gap of Dunloe is adembenemend.

Maar ook dit geweldige vakantieland met haar onbedorven natuur kent problemen. Regelmatig horen wij van de vriendelijke locals dat ze zich zorgen maken over de vele buitenlanders die hier komen werken. In Ierland heb je geen werkvergunning nodig, waardoor het een eldorado voor economische gelukzoekers is. De Polen hebben de weg naar Ierland gevonden en zijn goedkope werknemers. Ze vestigen zich dus blijkbaar niet alleen in de grote steden, doch ook hier in Kerry. In dit hotel worden alleen de leidinggevende functies bekleed door natives. De rest is Pools.
De Ieren ergeren zich er groen en geel aan, wat in deze county wel past.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tja, die Ieren. Stoicijns zijn ze wel. En wat die Polen betreft. In Griekenland zie je ze ook en daar zijn ze heel blij met ze; harde werkers. Verder lees ik het genieten van je vakantie 'meer dan' hier in je verslag. Da's mooi.
We vertrekken over 1 uur naar schiphol, heb op de valreep nog iets geplaatst.
http://lexfluitman.blogspot.com/2006/09/innocence.html
Tot over 'n paar weken. Ennuh, succes met de Lumix. Lees het boekje, daar staat echt 'heel veel', zo niet alles in.