03 september, 2006

Oorlogsrust, 3 x is scheepsrecht.

Advies: lees eerst mijn eerdere verslagen van 24 en 25 augustus.

Mijn hubby en ik zijn vanmiddag in Middelburg toch naar de interactieve filmpremière van "Oorlogsrust" geweest. De storm gaf geen aanleiding voor leuke buitenactiviteiten, zoals het jazzfestival in de Zeeuwse hoofdstad.
Albert Heijn stimuleert deze maand het bioscoopbezoek met zijn "2e kaartjegratisbonnetjesactie". Het prikbord in onze keuken hangt er vol mee.

Toen ik het filmhuis vanmorgen belde vertelde de technische man, alias beheerder, alias kantinehouder, alias kaartjesverkoper, alias telefonist mij dat het wellicht helemaal niet doorging. In dat geval zou ik gebeld worden.
Er was nl. geen verbinding met Amsterdam en het was maar de vraag of die verbinding überhaupt gelegd kon worden.
Zeeland is nog altijd zo ver voor de randstad.
Maar ik werd niet gebeld.
Friem trachtte in de auto mijn middag nog te verpesten door voor te stellen eerst even bij zijn 88-jarige moeder langs te gaan. Ik dacht meteen aan Pieter en Sanne, die hun huwelijksgeluk geblokkeerd zien door Pieters moeder.
Toen ik hem, als alternatief, voorstelde om eerst een biertje op het Damplein te gaan drinken, liet hij zijn waanzinnige plan direct varen.
Via een live streamverbinding konden er vanuit verschillende filmhuizen vragen gesteld worden aan de makers van de film.
Helaas was er vóór de film geen verbinding tussen Amsterdam en Middelburg waardoor wij de inleiding van Theodor Holman misten.
Verder ging alles gelukkig goed, zij het dat er zo nu en dan harde rockmuziek het geluid van de film overstemde. Hilarisch. Foutje, bedankt.
In het monumentale pand "'t Schuttershof" zaten zo'n 20 filmliefhebbers. Velen hadden eigenlijk geen idee waar zij naar gingen kijken, noch dat zij na de voorstelling moesten blijven zitten. Het werd dus wat onrustig wat ook wel weer grappig was.

Over de film het volgende: ik heb er al twee keer over geschreven en zou dat ook niet meer hebben gedaan ware het niet dat ik mijn mening moet bijstellen. Ik herzie hem niet helemaal en misschien is het ook wel helemaal geen bijstellen. Hoe draai ik mij hier nu uit.
Een film ín een bioscoop zien is heel anders dan in de huiskamer op tv-formaat. De tijd vloog en ik zat er van start tot finish helemaal in. Prachtig!
Ik lette nu op andere dingen, zoals o.a. de muziek. Ook de bijzondere opnames, de details vielen op.
Dus zag ik iets curieus.
Op het nachtkastje van mevrouw Boon stond een glas met een gebit ( ik neem aan van haar ). Maar ze sprak met een mond vol tanden, dus dat vond ik wel heel bijzonder.
Ondanks dat ik blijf vinden dat er toneel wordt gespeeld, stoorde mij dat nu niet meer zo.
Friem vond het, evenals de andere 20 bezoekers, een goede film.
Om mij heen hoorde ik positieve reacties en vooral veel herkenning.
Ik haal mijn eerder (negatieve) verslag niet weg, maar voeg er een positieve aan toe. En nee..... ik ben niet beïnvloed(baar).

Dus kan ik nu oprecht zeggen: gaat het zien vanaf 7 september. Mocht het de eerste keer tegenvallen, dan is mijn advies dus duidelijk: ga nog eens.
Voor de filmhuizen: zie mijn eerste verslag over "Oorlogsrust" van 24 augustus.

Geen opmerkingen: