02 september, 2006

Wanbeleid

Ik open de Feijenoord website en zie op de openingspagina bovenstaande foto staan. Wat een pijnlijke blunder. (Klik aan voor de vergroting) Het typeert de club: totale chaos.
Ik ben een aanhanger van Erwin Koeman, ik vind hem prettiger aan te horen dan zijn broer Ronald.
Zoals de Amerikanen dat zo treffend kunnen uitdrukken: he' s low key.

Na de "5 voor 12 aankoop" van Ajax' afdankertje Charisteas, moest Erwin zich tegenover de pers verantwoorden. Dat ging hem makkelijker af dan bij de harde kern van de supportersvereniging, die ik een warm hart toedraag.
Erwin is met handen en voeten gebonden aan de grillige besluiten van het Feijenoordbestuur, geen makkelijke positie.
Van de Herik is een griezelig mannetje, die ik uiterst onbetrouwbaar vond overkomen afgelopen zondag bij Studio Voetbal. Hij was niet op het afscheid van Dirk Kuyt diezelfde middag. Zogenaamd had hij het druk.
Nee, Jorien van de Herik had eerder die week een onprettige ontmoeting met de supporters gehad en scheet in zijn broek. Hij durfde zich niet op het veld te vertonen.
Wij zitten hoog en droog in het keurige vak C, maar moeten ook drie keer slikken wanneer wij de prijzen van de (seizoen)kaarten zien. Er zijn supporters, die alles voor hun club over hebben en er hun vakantie voor opgeven om alle wedstrijden bij te wonen.
Zonder deze aanhang is de Kuip halfvol of halfleeg, 't is maar hoe je het bekijkt.
Het Feijenoordlegioen is al sinds jaar en dag de trouwste fanclub in voetballand.
En nu zijn ze terecht heel boos en reageren bestuur en trainer daar heel verontwaardigd op.
Er is geld verdiend aan de verkoop van Kalou en Kuyt, maar dat geld is verdwenen in drijfzand, nl. de knalrode rekening van Feijenoord. Ja, dat komt omdat we geen Champions League spelen, is de uitleg van v.d. Herik.
Bullshit!
Vlak voor de deadline verstrijkt wordt er een afdanker van Ajax gekocht, terwijl Kluivert en Vennegoor voor het grijpen lagen. Maar nee, ze kopen een Ajaxied en zijn dan gepikeerd dat het legioen dat niet pikt. De herdertjes lachen zich kapot, daar zijn die kameraden weer mooi ingestonken. Ik hoop nu zo dat Ajax gewoon niet de club voor de Griek was en dat hij gaat schitteren bij/voor Feijenoord.
Koeman zegt vervolgens dat de negativiteit van de supporters zijn weerslag zou kunnen hebben op de ploeg, m.a.w. de evt. toekomstige slechte prestaties worden afgeschoven op het legioen.

Kijk en dat maakt mij nou boos en verdrietig, want ik houd zo van en geef zo om Feijenoord.
Als het bestuur dat ook doet, laten ze het wel op een verdomd slechte manier zien.

Geen opmerkingen: