17 september, 2006

Ierland, 5









klik 2x






Gisteren was het een druilerige dag waar we niet veel mee aan konden. Na een kort bezoek aan Ross Castle (foto rechts) zijn we Killarney ingegaan om wat te shoppen, met succesvol resultaat.
Tussendoor schuilden we in een oer-Ierse pup waar de Guiness ruimschoots vloeide. Waar de mannen al dat donkerbruine vocht laten is mij een raadsel. Ze gieten liters naar binnen en worden luidruchtiger maar niet vervelend.
De Kerrymannen zijn behoorlijk uit de kluit gewassen. Ze zijn niet lang, wel breed gebouwd maar niet dik.
Hun blozende, vaak rood geaderde gelaat verraadt dat ze veel buiten zijn. Ze doen me aan rugbyers denken.

Vandaag was het een stralende, maar frisse dag. We hebben ons in een koetsje door de tuinen van Muckross laten rijden.
Vervolgens hebben we met weemoed ons laatste autoritje over Ballaghbeamapas gemaakt.
Maar Ierland staat vandaag in het teken van “the national all footballfinal” in Dublin. Het is een combinatie van voetbal en rugby, waarbij grof geschut onontbeerlijk is.
Nationaal is dit hier het grootste sportevenement. Kerry staat op zijn kop, want het speelt tegen Mayo en is de gedoodverfde favoriet.
Zo oranje NL was tijdens de WK, zo groengeel is deze county. De pups, met giga-screens, zijn volgestroomd en het bier gaat voor een schijntje over de toog.
Ik moet helaas pakken. Wij vertrekken morgen bijtijds naar Dublin waar het grootste internationale sportevenement, ooit in Ierland gehouden, op het punt van beginnen staat.
Het land is trots dat ze dit keer het meest prestigieuze golftoernooi mag organiseren. Overal wordt je ermee geconfronteerd, tot in de verste uithoeken van het land.
Ons hoofd staat er nog niet echt naar. Wij genieten nog zo van de prachtige natuur.
Zodra wij morgenmiddag inchecken zal dat veranderen, want het Burlingtonhotel huisvest de Amerikaanse Ryder Cup gasten. Aangezien ik een volledig pakket met hotel, 3 greenfees en de passe-partouts bij een Amerikaans reisbureau (golfreizen) heb geboekt, zitten wij in het hol van de leeuw.

Dus morgen is het goodbye Killarney, hello Dublin.

Geen opmerkingen: