21 juli, 2008

B&B deel 2

We zijn weer thuis. Brak - uitgeput - toe aan vierentwintig uur slaap, maar ik moet even mijn oordeel over de B&B vellen.

Was het fijn?
Ja en nee.

JA
- De locatie is mooi. De foto's zijn vanuit de beide kamers genomen.
- Schitterende omgeving
- Uitstekende restaurants/pubs op loopafstand.
- De rit iedere dag naar en van de golfbaan in Southport (waar de British Open werd gespeeld) verliep vlekkeloos. Nooit hebben we in files gestaan. Mensen die in Liverpool en Manchester logeerden hadden het wat dat betreft heel wat minder getroffen.
- De ruime kamers (met badkamer) zijn van alle gemakken, zoals televisie, koffie/thee en WiFi, voorzien. Helaas kwam ik niet aan mijn vertelsels toe. De krabbels van 18 en 19 juli waren thuis voorbereid en in de planning gezet. Feitelijk had ik mijn laptop voor niks meegesjouwd.

Deze B&B is niet aangesloten bij een officiële keten of organisatie. Ik begrijp het wel, want dan worden ze gecontrolleerd en moeten geld (contributie) overmaken. Deze B&B voldoet hoogstwaarschijnlijk niet aan de (hooggestelde) eisen.

NEE
- Waar ik veel moeite mee had was het gebrek aan privacy.

Onze slaapkamers bevonden zich op dezelfde gang als die van de familie. Het was erg gehorig (houten vloeren) en midden in de nacht tot twee keer toe gewekt worden omdat ze hun sleutels zijn vergeten is allesbehalve prettig.
Wij moesten iedere ochtend om half negen weg, probeerden de hele dag in windkracht acht op de been te blijven en kwamen 's avonds om acht uur weer binnen om. Het liefst waren we meteen ons bed ingedoken met een fles sterke drank (om warm te worden) op het nachtkastje, maar er moest nog gegeten worden. Slapen kwam dus in de verdrukking en wanneer je dan om vier uur wakker wordt door eindeloos getik op een raam.........................

Tijdens het (Engelse) ontbijt, waar wij na de eerste dag helemaal geen zin meer in hadden, had de gastvrouw de onhebbelijkheid erbij te komen staan.
Ik werd daar nerveus van. 's Morgens vroeg ben ik nou niet bepaald spraakzaam, laat staan gezellig spraakzaam.

Vrijuit zeggen hoe en wat we eigenlijk wilden werd als beledigend opgevat. Ik moest heel omzichtig mijn woorden kiezen. Wij hielden rekening met hen - zij niet met ons. Hondsvermoeiend.

Vanmorgen kregen wij niet de kans om uit te slapen. Mevrouw moest om negen uur aan het werk en wilde dat wij voor die tijd zouden vertrekken. Ik heb het kunnen rekken tot tien uur, omdat ik ook nog moest pakken. Het ontbijt hebben wij laten schieten. Zelfs voor koffie of thee had ik geen tijd.
Gebroken stapten we in de auto.

Nog voor we het erf afreden zei ik: "zo'n idyllische instelling heb ik nou ook weer niet".

Geen opmerkingen: