03 juli, 2008

De versnipperaar


Nadat ABNAmro P. begin mei had uitgezwaaid, werd hij meteen (op detacheringsbasis) binnengehaald bij IFN Finance – een dochterbedrijf van AAB nota bene. Daar waren, uit vrees voor wat de overname door Fortis met zich mee zou brengen, nogal wat mensen vertrokken.
IFN zat dus – in afwachting van wat er zou gaan gebeuren – met een personeelstekort. Een leuke klus voor manlief, die een ideale driedaagse werkweek kreeg aangeboden tot oktober.

Nu de situatie er voor Fortis zo allerbelabberdst uitziet is hij blij met de afvloeiingsregeling die AAB hem bood. Hij is vrij om leuke klusjes aan te nemen, maar kan op ieder moment een pauze inlassen of stoppen. In zijn geval (met zijn ziekte) een ideale situatie.
Ook de stress is eraf. Hij hoeft zich niet meer druk te maken over zijn toekomst.

Wat er is gebeurd is diep en diep treurig. Precies een jaar geleden zaten we in het begin van een horrorscenario, waar geen good guys in voorkwamen. De vieze nasmaak is nog niet weg. Wat wil je na 35 jaar trouwe dienst. Vooral wat er sindsdien is bekend geworden over voorvallen uit het verleden (zoals de onderhandelingen met ING) en de nalatigheid van Bos en Balkenende blijven vreten.

Fortis moest AAB-segmenten afstoten. Tot gisteren waren de werknemers onwetend, al werden de geruchten steeds sterker dat DEUTSCHE BANK de koper zou zijn.
De bankverzekeraar Fortis heeft zich zwaar vertild aan de koop van AAB. De Belgen moesten zonodig DE Nederlandse bank hebben, maar zitten daardoor diep in de shit.
De aandelen zijn waardeloos en in België werd vorige week om het ontslag van topman Votron geroepen.............................
>Toegevoegd op 11 juli:................. en Votron heeft daar gehoor aan gegeven. Met één jaarsalaris van 1,5 miljoen is hij opgestapt. Dat is minder dan Groenink heeft gekregen, maar ja.....................die had dan ook het aandeel AAB tot ongekende hoogte gedreven. Bij Fortis is de pot leeg en van een kale kip kan je niet plukken. Lippens moet eigenlijk ook weg.<
"Exotische" investeerders (Chinezen en Russen) dienen financiële injecties toe.

Om de (door Neelie Kroes geeïste) deadline te halen moest Fortis honderden miljoenen inleveren. It's a buyers market.
Dus mogen o.a. HBU en IFN in hun handjes knijpen. Ik denk dat ze beter af zijn bij de degelijke Duitsers.
Al had ik die zin een jaar geleden niet kunnen en durven verzinnen.

Geen opmerkingen: